Δύο Λιμενικοί που υπηρετούν στο λιμεναρχείο Μυκόνου με αρμοδιότητα των θεμάτων ασφαλείας και της δίωξης ναρκωτικών συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας από κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά μαζί με έξι αλλοδαπούς και έναν επιχειρηματία του νησιού, στα πλαίσια οργανωμένης επιχείρησης που είχε ως σκοπό να εξαρθρώσει σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στο νησί των ανέμων.

Οι δύο Λιμενικοί που απολάμβαναν της πλήρους εμπιστοσύνης του λιμενάρχη Μυκόνου, φέρονται να παρείχαν προστασία στο κύκλωμα έναντι χρηματικής αμοιβής. Οι έξι αλλοδαποί είχαν εταιρεία κούριερ στο νησί και φέρονται να διακινούσαν τα ναρκωτικά και μέσω των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων. Οι δύο εξ αυτών είχαν συλληφθεί πριν από οχτώ χρόνια από τους αστυνομικούς στη Μύκονο και είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης για εμπόριο ναρκωτικών.

Στην οικία του επιχειρηματία, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης γραφείου ενοικίασης πολυτελών αυτοκινήτων, βρέθηκε ένα κιλό ακατέργαστης ίνδικης κάνναβης και σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι δύο Λιμενικοί πιθανολογείται να είναι αυτοί που του παρέδωσαν τα ναρκωτικά.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ολοκληρώθηκε η ευρείας κλίμακας κοινή επιχείρηση των διωκτικών αρχών, Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών - Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, διακίνησης - πώλησης ναρκωτικών ουσιών πιθανόν από την Αλβανία στη νήσο Μύκονο.

Ο αριθμός των ατόμων, που συνελήφθησαν για την εμπλοκή – συμμετοχή τους στην εγκληματική αυτή οργάνωση, ανέρχεται στα οκτώ (8) άτομα μεταξύ των οποίων το ηγετικό μέλος της και δύο (2) Λιμενοφύλακες που υπηρετούν στο Λιμεναρχείο της Μυκόνου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, που επεδίωκε τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται κυρίως από την περί ναρκωτικών νομοθεσία και συγκεκριμένα:

• στην προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών με ασυνόδευτο όχημα το οποίο φόρτωναν σε πλοίο από το λιμένα Ραφήνας ή Πειραιά,
• στην επιστροφή του ασυνόδευτου οχήματος από τη Μύκονο στο λιμένα της Ραφήνας ή του Πειραιά με τα χρήματα ως αντίτιμο για την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών,
• στη συνεχόμενη διακίνηση – πώληση των ναρκωτικών ουσιών που παρελάμβαναν με το προαναφερόμενο τρόπο στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου.

Σημειώνεται ότι από την τετράμηνη συστηματική έρευνα, που ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την εξιχνίαση ζητήματος εμπλοκής προσωπικού του Λ/Χ Μυκόνου για χρήση ή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και από την κοινή ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επετεύχθησαν τα ακόλουθα:

 αποδομήθηκε πλήρως η εγκληματική οργάνωση και συνελήφθη ο μεγαλύτερος αριθμός των εμπλεκομένων ατόμων – μελών τους,
 εξακριβώθηκαν και διερευνήθηκαν οι περισσότερες περιπτώσεις της οργανωμένης μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, που πραγματοποίησε η οργάνωση,
 εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών, που αποτελούσαν την οργάνωση αυτή,
 εξακριβώθηκε η διασύνδεση των μελών των ομάδων,
 αναλύθηκε ο ειδικότερος ρόλος και η επιμέρους συμμετοχή των μελών στην παράνομη δραστηριότητα,
 διακριβώθηκε η ιεραρχική δομή και σχέση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης (αρχηγικά μέλη κ.λπ.),
 εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi) και οι μεταξύ τους ειδικότερες συνεργασίες.

Στις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινής ευρείας κλίμακας επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• 300 γραμμάρια κοκαϊνη (περίπου)
• 4 κιλά ακατέργαστης κάναβης (περίπου)
• 12.000,00 ευρώ μετρητά (περίπου)
• 2 φορητοί υπολογιστές
• 1 taser (συσκευή ηλεκτροσόκ)
• 2 πτυσσόμενες μεταλλικές ράβδοι (γκλοπ)
• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• 1 αυτοκίνητο Ι.Χ.
• Κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM

Τα συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οδηγούνται στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι εμπλεκόμενοι Λιμενικοί ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

(φωτο αρχείου)