Περισσότερα από 19 δισ. ευρώ είναι τα κονδύλια που κατάφερε να εξασφαλίσει η Ελλάδα από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο 2014-2020.

Από αυτά, 15 δισ. ευρώ αφορούν άμεσες ενισχύσεις σε παραγωγούς, ενώ 4,2 δισ. ευρώ είναι τα κεφάλαια που θα διατεθούν για επενδύσεις στην αγροτική ανάπτυξη. Πρόκειται για επιπλέον 700 εκατ. ευρώ από τα 18,5 δισ. ευρώ που είχε γίνει γνωστό τον περασμένο Μάιο ότι διασφάλισε η Ελλάδα για τη νέα περίοδο.

Τα παραπάνω προέκυψαν μετά τη λήξη του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη.

Η είδηση δεν αφορά τα 15 δισ. ευρώ των άμεσων ενισχύσεων (Πυλώνας Ι) που είχαν διασφαλιστεί, όσο τα 4,2 δισ. ευρώ για διαρθρωτικές και αναπτυξιακές δράσεις μέσω του λεγόμενου Πυλώνα ΙΙ. Σημαντική επίσης εξέλιξη είναι ότι αυξήθηκε σε 85% το ποσοστό της κοινοτικής συγχρηματοδότησης για τις μειονεκτικές και τις απομακρυσμένες περιοχές, καθώς και για τα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Πρόκειται για πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς. Επίσης έγιναν προσαρμογές στα ποσοστά σταδιακής μείωσης των άμεσων ενισχύσεων για τις πολύ μεγάλες εκμεταλλεύσεις.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook