Υλικά

(για το φύλλο)
• 600 γρ. αλεύρι
• 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• λίγο αλάτι
• 80 ml. ελαιόλαδο
• Χλιαρό νερό (όσο σηκώσει)
(για τη γέμιση)
• 1 κιλό Πηχτόγαλο Χανίων
• 2 αυγά
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 100 γρ. άνιθο, ψιλοκομμένο
• Αλάτι και πιπέρι (ανάλογο)
• 180 ml. ελαιόλαδο (για το τελείωμα)

Εκτέλεση


Σε μια λεκάνη ετοιμάζουμε τη γέμιση ώς εξής: Τρίβουμε το Πηχτόγαλο και προσθέτουμε το άνιθο, τα κρεμμύδια, τα αυγά και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε κατά μέρος.

Για τη ζύμη ανακατεύουμε σε άλλη λεκάνη το αλεύρι με το μπέικιν, ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το νερό (χλιαρό) και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μια σφικτή ζύμη που να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα της λεκάνης.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο τόσο μεγάλο που να υπερκαλύπτει το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Λαδώνουμε καλά το ταψί και βάζουμε το φύλλο.

Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση, γυρίζουμε τα κομμάτια του κάτω φύλλου προς τα μέσα να ακουμπήσουν πάνω στη γέμισή μας και ανοίγουμε δεύτερο φύλλο με το υπόλοιπο ζυμάρι.

Σκεπάζουμε τη κρεμμυδόπιτα, την χαράζουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια, με ένα πιρούνι τρυπάμε κάθε κομμάτι 1-2 φορές, περιχύνουμε την κρεμμυδόπιτα με τοελαιόλαδο ( που κρατήσαμε για το τέλος) και την ψήνουμε στους 180ο για περίπου 1 ώρα και μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει.