Θετικά αξιολογεί η ΠΑΣΕΓΕΣ τόσο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανοίγει το θέμα της ανασυγκρότησης του συνεταιριστικού κινήματος, όσο και τις βασικές κατευθύνσεις που διατύπωσε για το θέμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδης στη σημερινή συνέντευξη τύπου. Η ΠΑΣΕΓΕΣ δηλώνει επιπλέον ότι θα συμμετάσχει σε αυτή την πρωτοβουλία με ειλικρινή διάθεση, προκειμένου να συμβάλλει όσο το δυνατό περισσότερο στην επίτευξη του στόχου, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό στη λειτουργία του συνεταιριστικό κίνημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως εξής:

«Σε σχέση με τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και την αγροτική οικονομία, η ΠΑΣΕΓΕΣ χαιρετίζει το γεγονός ότι η Κυβέρνηση και ο Υπουργός ανοίγουν ένα τόσο σημαντικό θέμα, που αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και για μια ανταγωνιστική γεωργία.

Το συνεταιριστικό κίνημα στα 100 περίπου χρόνια της διαδρομής του έχει προσφέρει πολλά στον τόπο, αλλά είναι πλέον η στιγμή – που ίσως έχει καθυστερήσει, να κάνει μία επανεκκίνηση, μία καινούργια αρχή, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις.

Η ελληνική αγροτική οικονομία χρειάζεται ένα συνεταιριστικό κίνημα, που δεν θα υστερεί σε τίποτε από τις πετυχημένες ευρωπαϊκές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, που θα έχει μόνο ενεργά μέλη και που το κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι η απόλυτη διαφάνεια στην κοινωνία.

Στις γενικές κατευθύνσεις της σημερινής παρέμβασης του Υπουργού μπορεί κανείς να συμφωνήσει, αλλά υπάρχουν και σημεία που χρήζουν διευκρινίσεων, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα αποσαφηνιστούν, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, με την κατάθεση του κειμένου του νομοσχεδίου.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ υποχρεούται εκ του ρόλου της, αλλά κυρίως έχοντας συναίσθηση της ευθύνης της σε σχέση με τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο αγροτικός τομέας και η χώρα, να συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία με ειλικρινή διάθεση, προκειμένου να συμβάλλει όσο το δυνατό περισσότερο στην επίτευξη του στόχου, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό στη λειτουργία του συνεταιριστικό κίνημα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook