Το Σωματείο με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ» και με έδρα το Τυμπάκι του Νομού Ηρακλείου, δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 από νέους ανθρώπους, νέους επιστήμονες, που έχουν καταγωγή από την πόλη του Τυμπακίου.

Όραμά είναι η ανάδειξη της πόλης του Τυμπακίου σε μία σύγχρονη Πολιτεία, κέντρο πνευματικής, επιχειρηματικής, κοινωνικής και πολιτειακής δραστηριότητας.

Η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ» αριθμεί ήδη πάνω από εκατό πενήντα τακτικά μέλη, απόφοιτους ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης, καθώς και αρκετά επίτιμα μέλη, που έχουν διακριθεί και έχουν σταδιοδρομήσει σε εξέχουσες θέσεις.

Όλα τα μέλη ασπάζονται πλήρως το σκοπό του Σωματείου και ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσα από ομάδες δράσης ώστε να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους, να αναγεννηθεί η πόλη και να γίνει ξανά μία ιδανική «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», όπως αυτή που περιγράφεται από τον Πλάτωνα.

Μία «Πολιτεία» που θα σέβεται τον άνθρωπο, τη φύση, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση και τις αισθητικές αξίες του τόπου.

Μία «Πολιτεία» που θα σέβεται τη θάλασσα, η οποία ανέκαθεν αποτελούσε στοιχείο αισθητικής ομορφιάς και οικονομικής ανάπτυξης.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι καθοριστικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των σημερινών και των μελλοντικών γενεών και αποτελεί πρωταρχικό σκοπό της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ».

Αυτό που ωστόσο αποτελεί πρόκληση και συγχρόνως στόχο της, είναι ο συνδυασμός της προστασίας του περιβάλλοντος με τη συνεχή οικονομική ανάπτυξη με βιώσιμο μακροπρόθεσμα τρόπο.

Μία ανάπτυξη αειφόρο, που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των ανθρώπων της περιοχής και θα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τους φυσικούς πόρους του τόπου.

Επιπλέον στόχος μας είναι να γνωριστούν οι νέοι κυρίως επιστήμονες μεταξύ τους, καθώς το Τυμπάκι αποτελεί ένα μέρος που έχει «επενδύσει» στην μόρφωση της νεολαίας του.

Η πόλη του Τυμπακίου έχει επιτύχει ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι το Τυμπάκι ήταν η πρώτη πόλη της νεότερης Ελλάδας, που ενώ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (1942), κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε και οι κάτοικοι του εκδιώχθηκαν, εντούτοις κατάφερε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του (1945) και να φθάσει το 1978 να βρίσκεται στην κορυφή της Ελλάδος σε κατά κεφαλήν εισόδημα.

Σήμερα, και παρά την εθνική οικονομική κρίση, το Τυμπάκι συνεχίζει να είναι ο κορυφαίος σε πρωτογενή παραγωγή τόπος του Νομού Ηρακλείου και ένας από τους κορυφαίους της Ελλάδας.

Το γεγονός αυτό δηλώνει περίτρανα ότι οι πολίτες του Τυμπακίου είναι άνθρωποι με υψηλό πνεύμα και ανεξάντλητη εργατικότητα.

Μέσω της παρούσας ιστοσελίδας, οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν όλες τις πλευρές της πόλης μας, από την οικονομική έως και την ιστορική της πλευρά, η οποία ενώ έχει υπάρξει πλούσια στο πέρασμα των αιώνων, έχει μείνει στην αφάνεια.

Η ιστοσελίδα αυτή θα λειτουργεί παράλληλα και ως οδηγός για τους αγρότες, τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες, οι οποίοι μέσω των τακτικών οικονομικών αναρτήσεων θα μπορούν να ενημερώνονται για τα τρέχοντα επιδοτούμενα επενδυτικά προγράμματα, που δίνουν τη δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης.

Η δράση του σωματείου μας -που πιστεύουμε πως θα είναι πλούσια- θα γίνει ευρέως γνωστή και θα συμβάλλει στην αναγέννηση της πόλης του Τυμπακίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook