Με τους καλύτερους οιωνούς συνεχίστηκε την περασμένη Κυριακή στις Μοίρες η Αγωνιστική περίοδος 2013 – 14 για την Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων. 
Μετά την Τρίτη θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο του Μάρκου Δρανδάκη στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων στους διεθνείς αγώνες «Λυγκηστίς 2013» στη Φλώρινα στις 7 του Σεπτέμβρη , οι Χανιώτες ξιφομάχοι συμμετείχαν στο καθόλα επιτυχημένο “Faistos cup 2013” κατακτώντας τρεις πρώτες θέσεις , δύο δεύτερες και τέσσερις τρίτες θέσεις. 
Οι έμπειροι αθλητές του Ξίφους Ασκήσεως Μαρκαντωνάκη Μαρία, Παπαδουλάκη Κατερίνα και Τσιτσιρίδης Γιάννης βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας για το Κύπελλο Εφήβων που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και δεν συμμετείχαν .
Ξιφομάχοι απ΄όλη την Κρήτη διασταύρωσαν τα σπαθιά τους την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου σε μια γιορτή Ξιφασκίας , τους ατομικούς αγώνες ξιφασκίας που πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών του δήμου Φαιστού. 
Πρόκειται για το 3 ο κύπελλο FAISTOS CUP που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς « Καπετάν Μιχάλης Κόρακας» με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας και Μαζικού Αθλητισμού του δήμου Φαιστού και απέδειξε ότι για άλλη μια φορά η τοπική ομάδα ξιφασκίας μπορεί να φέρει επιτυχημένα σε πέρας σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. 

Στο κύπελλο FAISTOS CUP συμμετείχαν και τα τέσσερα σωματεία της Κρήτης ενώ η πρόσκληση απευθυνόταν και στα υπόλοιπα σωματεία – μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας μια που το κύπελλο ήταν Πανελλήνιας εμβέλειας. Η Γ.Ε.Η πήρε μέρος με 3 αθλητές, ο Α.Ο. Θησέας με 4 , η Α.Λ.Ξ. Χανίων με 16 αθλητές ενώ τη διοργάνωση πλαισίωσαν και οι ξιφομάχοι της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς. 

\"\"

Την αποστολή της Α.Λ.Ξ.Χανίων αποτελούσαν οι:
Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων
1. Μανουδάκη Χρυσηίδα
2. Δραμηλαράκη Εβελίνα
Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων 
1. Λιλικάκης Κων/νος
2. Κουτουλάκης Μιχ..
3. Στογιάνοβιτς Μίλος
4. Σασλής Μάριος
5. Δρικάκης Αριστοτέλης
Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων 
6. Δρανδάκης Μάρκος
7. Βιδαλάκης Γεώργιος
Ξίφος Μονομαχίας Νεανίδων 
1. Στράτου Δήμητρα
2. Μαστοράκη Αλίκη
3. Κοκολάκη Σοφία
4. Στιεπάνοβιτς Θεοδώρα
5. Ελληνιτάκη Ειρήνη
Οι αθλητές αγωνίστηκαν στα όπλα Ξίφος Ασκήσεως και Ξίφος Μονομαχίας στις κατηγορίες ηλικιών 8-13,14-17, και 10—13 και 14-17 αντίστοιχα με αγόρια και κορίτσια. Την τελική τετράδα απαρτίζουν σε κάθε κατηγορία οι αθλητές : 

\"\"

Α. Ξίφος Ασκήσεως πανκορασίδων (8-13)
1. Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα (ΑΛΜεσσαράς) 
2. .Μανουδάκη Χρυσηίδα (A.Λ.Ξ.Χανίων) 
3. Πατσιανωτάκη Αγγελική (ΑΛΜεσσαράς) και Δραμηλαράκη Εβελίνα (A.Λ.Ξ.Χανίων) 
Β. Ξίφος Ασκήσεως παμπαίδων (8-13) 
1. Πατσιανωτάκης Ανδρέας 
2. Κωστάκης Τηλέμαχος 
3. Κάζηλας Ιωάννης και Αυγουστάκης Εμμανουήλ όλοι αθλητές της Α.Λ.Μεσσαράς. 
Γ. Ξίφος Ασκήσεως Νεανίδων (14-17) 
1. Πατσιανωτάκη Μαρία 
2. Μούργκα Γεωργία 
3. Φασουλάκη Εμμανουέλα και Τσακίρη Αιμιλία όλες αθλήτριες της Α.Λ.Μεσσαράς. 

\"\"

Δ. Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων(10-13) 
1. Δρικάκης (ΑΛΞ Χανίων) 
2. Παπαδάκης Στυλιανός (ΓΕΗ) 
3. Κουτσάκης Εμμανουήλ (ΑΛΜ) και Λιλικάκης (ΑΛΞ Χανίων) 
Ε. Ξίφος Μονομαχίας Πανκορασίδων (10-13) 
1. Ελληνιτάκη Ειρήνη (ΑΛΞ Χανίων) 
2. Μελιδωνιώτη Δάφνη (ΑΛΜ) 
ΣΤ. Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων(14 -17) 
1. Φουστανάκης Στέλιος(ΑΛΜ) 
2. Βιδαλάκης (ΑΛΞ Χανίων) 
3. Καραπιδάκης ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ και Δρανδάκης Μάρκος (ΑΛΞ Χανίων)

Ζ΄. Ξίφος Μονομαχίας Νεανίδων(14 -17) 
1. Στιεπάνοβιτς Θεοδώρα (ΑΛΞ Χανίων) 
2. Τσακιράκη Ευσεβία 
3. Στράτου Δήμητρα (ΑΛΞ Χανίων) και Παναγιωτάκη Μαριάνα Στέλλα (ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ)

\"\"

Εκτός όμως από τους αθλητές που ανήκουν στις τετράδες αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ξιφομάχους που συμμετείχαν σε κάθε κατηγορία και όπλο. Την παράσταση έκλεψαν για άλλη μια φορά μικροί και μεγάλοι ξιφομάχοι που αγωνίστηκαν με πάθος και σύνεση αποδεικνύοντας την αγάπη τους για το άθλημα και προϊδεάζοντας κοινό και προπονητές για την θετική εξέλιξή τους στο μέλλον. 
Με δήλωσή της η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς συγχαίρει όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν ,τα σωματεία που συμμετείχαν στη διοργάνωση ,το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών για την σημαντική παρουσία τους σε κάθε διοργάνωση του σωματείου , τους Προπονητές των συμμετεχόντων σωματείων για την συμβολή τους στην απρόσκοπτη και αρτιότερη διεξαγωγή των αγώνων καθώς και τους φίλους της ομάδας και του αθλήματος που παρευρέθηκαν στους αγώνες και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερα το Δ.Σ. του σωματείου ευχαριστεί τον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας και Μαζικού Αθλητισμού του δήμου Φαιστού που ήταν αρωγός της για άλλη μια φορά στην προσπάθεια πραγματοποίησης του κυπέλλου FAISTOS CUP καθώς και τους φίλους του σωματείου ιδιώτες και επαγγελματίες των οποίων η συνεισφορά ήταν καθοριστική . Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς επέλεξε να ανοίξει τη φετινή αγωνιστική της χρονιά με μια διοργάνωση που ευελπιστεί να παγιωθεί και να πλαισιωθεί και από την παρουσία και άλλων σωματείων εκτός Κρήτης και υπόσχεται στο φίλαθλο κοινό μια δυναμική αγωνιστική παρουσία για την φετινή χρονιά .Επίσης καθώς δραστηριοποιείται σε Πόμπια , Μοίρες και Τυμπάκι απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει το άθλημα της ξιφασκίας.

\"\"

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων εκφράζει τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές και όλους όσους έμπρακτα βοήθησαν στη διεξαγωγή των αγώνων και τη φιλοξενία των αθλητών. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον αθλητή της Λέσχης κο Τάσο Στράτο για την παραχώρηση του μικρού λεωφορείου για τη μετακίνηση των αθλητών μας και τον κο Κουτουλάκη Μανώλη για την πολύτιμη συνεισφορά του στην επιτυχία της αποστολής.
Τα τμήματα Ξιφασκίας της Α.Λ.Ξ.Χανίων βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη στο ανανεωμένο Προπονητήριο Ξιφασκίας στο Αθλητικό Κέντρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στην οδό Γογονή. Αφορούν τμήμα juniors, προαγωνιστικά και αγωνιστικά Ξίφους Ασκήσεως και Ξίφους Μονομαχίας ενώ το τμήμα ενηλίκων θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την 1η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook