Περισσότεροι από 30.000 λάτρεις του ποδηλάτου επισκέφτηκαν το 4o Athens Bike Festival και γνώρισαν από κοντά τις Ποδηλατοδράσεις ΟΤΕ-COSMOTE, που πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE.

Από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις Ποδηλατοδράσεις ΟΤΕ-COSMOTE μέσα από μία σειρά ενεργειών που του προσέφερε χρήσιμες γνώσεις, καθώς και μοναδικές εμπειρίες γύρω από το ποδήλατο. Περίπου 400 παιδιά, ηλικίας 5-10 ετών, συμμετείχαν στη δράση «Μάθε Παιδί μου Ποδήλατο» μαθαίνοντας για τα σήματα κυκλοφορίας και δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα.

\"\"

Οι επισκέπτες με τη βοήθεια ειδικευμένου προσωπικού βρήκαν την κατάλληλη θέση του σώματος και της σέλας με τη μέθοδο της «σωματομέτρησης», ενημερώθηκαν για το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων (Bike Sharing), αλλά και τη λειτουργία αυτόματων ηλεκτρονικών θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων (Bike Parking). Επιπλέον, πάνω από 500 ενήλικες απόλαυσαν την ποδηλατοβόλτα στις περιοχές της Αθήνας γύρω από την Τεχνόπολη που διοργάνωσε η ομάδα του MBike, μαζί με τον ΟΤΕ και την COSMOTE, ενώ έκαναν και test drive σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά.

\"\"

Παράλληλα, περίπου 2.000 άτομα συμμετείχαν στην έρευνα των Ποδηλατοδράσεων που αφορούσε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ποδηλάτες, αλλά και ποια είναι τα οφέλη τους από το ποδήλατο. Η βάση δεδομένων που προέκυψε από τις απαντήσεις, θα αξιολογηθεί και θα ερμηνευτεί από τον καθηγητή συγκοινωνιολόγο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Αθανάσιο Βλαστό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook