Μήνυση στον δημοσιογράφο και παρουσιαστή εκπομπής του MEGA, Γιάννη Πρετεντέρη, υπέβαλε στην Εισαγγελία Αθηνών, ο εκπρόσωπος και βουλευτής του κόμματος της Χ.Α, Ηλίας Κασιδιάρης.

O δημοσιογράφος είχε πολλές φορές αποκαλέσει τη ΧΑ «Καμόρα και Μαφία» και αυτό φέρεται να προκάλεσε την μήνυση.

«Αποκάλεσες την Χρυσή Αυγή Καμόρα και Μαφία και θα λογοδοτήσεις», φέρεται να έχει καταθέσει ο βουλευτής της Χ.Α

Σε απάντηση του μέσα το δελτίο του σταθμού, ο μηνυθείς δημοσιογράφος, είπε επακριβώς: «Δεν παίρνω τίποτα πίσω. Τα εννούσα, δεν μας τρομάζουν».

Απειλές κατά δημοσιογράφων του Εθνους

Απειλή εναντίον του συνόλου του δημοσιογραφικού κόσμου θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) τις απειλές της «Χρυσής Αυγής» κατά των δημοσιογράφων του «Εθνους» Μαρίας Ψαρρά και Λευτέρη Μπιντέλα, για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της δράσης των εγκληματιών νεοναζιστών.

Από το Μάιο, με αφορμή την υβριστική επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση κατά του δημοσιογράφου Πάνου Τσακανίκα, η ΠΟΕΣΥ καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός τονίζοντας ότι « οι απειλές και οι εκφοβισμοί των ναζιστών δεν πτοούν κανένα δημοσιογράφο, αντιθέτως τους εξοργίζουν και συστρατεύονται όλοι εναντίον τους».

«Το ίδιο τονίσαμε με άλλες ανακοινώσεις και επαναλαμβάνουμε και σήμερα με οργή, για όλες τις απειλές των φονιάδων νεοναζιστών κατά δημοσιογράφων και έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΣΥ αφού αρχικά καταδικάζει την κλήση του ΕΣΡ προς το MEGA «για μη προσήκουσα προβολή των πολιτικών απόψεων της Χρυσής Αυγής», εκφράζει την ικανοποίησή της για τους δημοσιογράφους που τιμούν με τη δουλειά τους το επάγγελμα, αποκαλύπτοντας το σκοτεινό νεοναζιστικό παρακράτος, όπως είχαν ανοίξει αυτό το δρόμο άξιοι συνάδελφοί μας στη δεκαετία του ’60, με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και στη συνέχεια της χουντικής επταετίας.

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook