Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 22/09 το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2013».

Η Μαραθώνια αυτή διοργάνωση πρότεινε στους Ηρακλειώτες 155 εκδηλώσεις στα Κηποθέατρα, 55 προβολές κινηματογραφικών ταινιών στο Δημοτικό Θερινό Σινεμά «ΒΗΘΛΕΕΜ» και πολλές μουσικοχορευτικές παραδοσιακές παραστάσεις στις συνοικίες της πόλης.

Οι θεατές που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις υπερέβησαν τους 120.000. Αναλυτικά:

• ΙΟΥΛΙΟΣ (ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΑ) 41.000 ΘΕΑΤΕΣ

• ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ (ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΑ) 36.000 ΘΕΑΤΕΣ

• ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ (ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΑ) 21.000 ΘΕΑΤΕΣ

• ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΒΗΘΛΕΕΜ» 12.000 ΘΕΑΤΕΣ

• ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ 15.000 ΘΕΑΤΕΣ

ΣΥΝΟΛΟ 125.000 ΘΕΑΤΕΣ

Το φετινό πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε από τις πολύ καλές θεατρικές παραστάσεις, τις εξαιρετικές μουσικές βραδιές, ιδιαίτερα των ντόπιων καλλιτεχνών, καθώς και τις παραδοσιακές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις των συλλόγων και των σχημάτων της πόλης μας.

Οι 15 πρώτες σε συμμετοχή θεατών παραστάσεις του Φεστιβάλ είναι:

1) Αφιέρωμα στον Γιάννη Πάριο με τον Γιώργο Χυντηράκη 1 παράσταση 3.000 θεατές

2)Εκδήλωση των Σχολών Κρητικών Χορών Μαυροκώστα 1 παράσταση 2.500 θεατές

3)Μίκης Θεοδωράκης «Ποιος τη Ζωή μου…» 2 παραστάσεις 2.800 θεατές

4)Τα «Βαφτίσια» με το Νίκο Μουτσινά 2 παραστάσεις 2.800 θεατές

5)Κάρμεν Ρουγγέρη «Ο Αίσωπος κάτι θέλει να μας πεί» 3 παραστάσεις 3.800 θεατές

6) «Οι περιπέτειες του Μάικ» 2 παραστάσεις 2.600 θεατές

7)Παραδοσιακό εργαστήρι Χορού «Θρακών Δρώμενα» 1 παράσταση 1.400 θεατές

8)«Η σεξουαλική ζωή του Κου και της Κας Παπαχαραλάμπους»2 παραστάσεις 2.100 θεατές

9) «Άντρες έτοιμοι για όλα» 2 παραστάσεις 2.100 θεατές

10)«Πλούτος» με τον Διονύση Σαββόπουλο 2 παραστάσεις 1.700 θεατές

11)«Ματωμένος Γάμος» Θεατρική Ομάδα Παν/μίου Κρήτης 3 παραστάσεις 1.600 θεατές

12)«Καπετάν Μιχάλης» Φιλαρμονική Σητείας 1 παράσταση 1.400 θεατές

13)Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου 1 παράσταση 1.300 θεατές

14)Σύλλογος Αλατσατιανών Ηρακλείου 1 παράσταση 1.300 θεατές

15)«Πλούτος» με την Θεατρική Ομάδα Δικηγόρων 2 παράστασεις 1.400 θεατές

Σημαντικό στοιχείο των φετινών εκδηλώσεων είναι ότι για άλλη μια χρονιά υλοποιήθηκαν με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, καθώς όλες οι δαπάνες της διοργάνωσης καλύφθηκαν πλήρως από τα έσοδα αυτής (χορηγοί-ενοίκια κηποθέατρων-εισιτήρια του Σινεμά).

Πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι στις 35 περίπου ελεύθερες για το κοινό παραστάσεις που τα έξοδα κάλυψε ο Δήμος, γίνονταν συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και άλλες Κοινωνικές Δομές της πόλης μας με εντυπωσιακά αποτελέσματα που αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης των συμπολιτών μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συλλέχτηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, όσπρια, είδη άρτου, γάλα), είδη ατομικής υγιεινής, φάρμακα κ.α. που ξεπερνούν σε αξία τις 25.000 € και τα οποία προσφέρθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηρακλείου, στο Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηρακλείου, στην Τράπεζα Χρόνου Δήμου Ηρακλείου, στη Διακονία Αγάπης της Ι.Α.Κ., στην ενορία του Αγίου Κων/νου, στην ενορία του Αγ.Ελευθερίου και στην ενορία Σκαλανίου.

Μεγάλη επίσης ήταν η συνεισφορά των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού που ήταν παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις και σε μερικές περιπτώσεις η βοήθεια προς τους θεατές ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Μόνο αρνητικό της φετινής διοργάνωσης ήταν κάποιες ακυρώσεις παραστάσεων (21) λόγω οικονομικών δυσχερειών των σχημάτων, θεμάτων ανωτέρας βίας (υγείας) και εσωτερικών προβλημάτων των συγκροτημάτων.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κ. Νίκος Γιαλιτάκης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ.Νίκος Ματζαπετάκης, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γιώργος Αντωνάκης, ευχαριστούν τα καλλιτεχνικά σχήματα και προσωπικά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, τους χορηγούς, όλους τους εθελοντές και το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου μας και βέβαια τους χιλιάδες Ηρακλειώτες που με την συμμετοχή τους κατέταξαν για άλλη μια χρονιά το θερινό Φεστιβάλ του Δήμου στις κορυφαίες πολιτιστικές διοργανώσεις της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook