Με πρωτοβουλία του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιο Δεικτάκη προκειμένου να κατατεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί κατά την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Λυρώνης, ο Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Παπαδάκης, ο Γραμματέας κ. Χρήστος Σταματόπουλος και ο Ταμίας κ. Γιώργος Σκουλατάκης καθώς και ο Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της Γενικής Δ/νσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Ιωάννου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης γνωστοποίησαν στον κ. Δεικτάκη τα θέματα που ταλανίζουν και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι κυνηγοί του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου, τα ενεργά μέλη του οποίου ανέρχονται στις 2.000 και τα οποία έχουν προβεί σε άπειρες καταγγελίες.

Κάποια από αυτά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης είναι οι περιφραγμένοι χώροι που έχουν καταστεί μη προσβάσιμοι στους κυνηγούς και προκαλούν μεγάλες εντάσεις, αντιδικίες και αντιπαραθέσεις κατά την διάρκεια της περιόδου που οι κυνηγοί ασκούν το χόμπι τους, καθώς επίσης και τα δηλητηριασμένα δολώματα που τοποθετούνται με σκοπό να αφανιστούν τα κυνηγόσκυλα τα οποία είναι πολύτιμα.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε είναι αυτό της επαναλειτουργίας της νήσου Ντίας ως κυνηγότοπου, καθώς και η δημιουργία εκτροφείου λαγών στο Ηράκλειο με σκοπό τον εμπλουτισμό της πανίδας του τόπου.

Ο κ. Δεικτάκης κατέγραψε τα αιτήματα και δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.