Ένα ροζ διαμάντι 59,60 καρατίων εκτιμάται ότι θα πουληθεί σε τιμή μεγαλύτερη των 60 εκατομμυρίων δολαρίων – ποσό ρεκόρ για πολύτιμο λίθο σε δημοπρασία – στην Ελβετία τον Νοέμβριο.

Το οβάλ διαμάντι θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Σόθμπις στη Γενεύη, στις 13 Νοεμβρίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Σε προηγούμενη δημοπρασία που έγινε από τον ίδιο οίκο στο Χονγκ Κονγκ πουλήθηκαν ένα λευκό και ένα μπλε διαμάντι αξίας μεγαλύτερης των 28 εκατ. και των 19 εκατ. αντίστοιχα.

Ο ιδιοκτήτης του «Ροζ Αστεριού» είναι άγνωστος. Το διαμάντι εξορύχτηκε στην Αφρική από τη διάσημη εταιρεία «De Beers», ενώ κόπηκε και γυαλίστηκε από τον όμιλο «Steinmetz Diamonds» για δύο χρόνια προτού εκτεθεί στο Μονακό το 2003.

Αρχικά ονομάστηκε «Το Ροζ του Στάινμετζ» και πουλήθηκε σε ιδιώτη το 2007 έναντι άγνωστου ποσού. Στη συνέχεια μετονομάστηκε.

Το «Ροζ Αστέρι» έχει δύο φορές το μέγεθος του 24,78 καρατίων «Ροζ του Γκραφ», το οποίο πουλήθηκε στην τιμή-ρεκόρ των 45,6 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Σόθμπις στη Γενεύη, το 2010.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook