Σε ποινή φυλάκισης από τρεις έως 32 μήνες καταδικάστηκαν τρεις άνδρες στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για παράνομο δανεισμό χρημάτων και ξέπλυμα χρήματος.

Ο Ian Parsons και τα αδέλφια Christopher και Mark Weaver έβαζαν στο στόχαστρό τους κυρίως νεαρές μητέρες.

Όταν οι πληρωμές καθυστερούσαν, ο 27χρονος έστελνε γραπτά μηνύματα στα κινητά των «πελατών» τους, απειλώντας τους και εκφοβίζοντάς τους για να πληρώσουν το χρέους τους.

«Όταν σε πιάσω, θα σε τελειώσω», έγραφε σε ένα από αυτά, και «Θα έρθει, θα σε αρπάξει και θα σου σπάσει το σαγόνι», σε ένα άλλο. Σε μία γυναίκα είχε στείλει μια φωτογραφία του φορώντας κουκούλα και με ένα απειλητικό  μήνυμα.

\"\"

Η σπείρα καταδικάστηκε χθες με τον Parsons να έχει τη μεγαλύτερη ποινή, 37 μήνες φυλακή, ενώ ο Christopher Weaver καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης και ο αδελφός του Mark σε τρεις.

Οι δράστες δάνειζαν 100 λίρες οι οποίες διπλασιάζονταν με αποπληρωμή σε διάστημα δέκα εβδομάδων.

\"\"

Σε διάστημα 18 μηνών είχαν δανείσει χρήματα σε τουλάχιστον 134 ανθρώπους. Ο Parsons χρησιμοποιούσε τους αδελφούς Weaver, όπως γράφει η Daily Mail, για τη συλλογή των οφειλών και τον εντοπισμό πιθανών νέων «πελατών».

Όταν ο Parsons συνελήφθη το Δεκέμβριο του 2012, η αστυνομία ήρθε σε επαφή με 62 δανειζομένους, κυρίως νεαρές γυναίκες, αλλά ήταν όλες απρόθυμες να μιλήσουν φοβούμενες πιθανά «αντίποινα».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook