Ένα βήμα πριν στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της Χρυσής Αυγής βρίσκεται η Δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο αυτό και υπό την προεδρία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετέχουν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου και ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Σακελλάκος.

Οι αποκαλυπτικές καταθέσεις που έδωσαν δύο μάρτυρες-κλειδιά ξετύλιξαν το κουβάρι της δράσης αλλά και της δομής της οργάνωσης, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η κακουργηματική κατηγορία.

Αξιοποιώντας τα στοιχεία αλλά και λαμβάνοντας υπόψη επιπλέον ευρήματα των διωκτικών αρχών, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χ. Βουρλιώτης, θα είναι σε θέση να προχωρήσει άμεσα στη σύνταξη του σχετικού πορίσματος για να το παραδώσει στην κ. Γκουτζαμάνη.

Νέα δεδομένα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα προκύπτουν μετά τις καταθέσεις δύο μαρτύρων.

Σύμφωνα με τους δύο αυτόπτες μάρτυρες, ο δολοφόνος του 34χρονου δεν ήρθε μόνος του αλλά συνοδευόταν από άλλο ένα άτομο στο αυτοκίνητο.

Οι μάρτυρες σύμφωνα με πληροφορίες δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες οι οποίοι από την αρχή κατέθεσαν ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς ήρθε μόνος του στο σημείο της δολοφονίας.

Άνοιξαν τα στόματα

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η κατάθεση του πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Η κατάθεση ελήφθη στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη η οποία ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής ο οποίος έχει τεθεί σε καθεστώς προστασίας.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αποχώρησε ο μάρτυρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε λεπτομέρειες για τη δράση της Χρυσής Αυγής αλλά και αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τα στοιχεία του προσώπου αυτού δεν πρόκειται να γίνουν γνωστά και εφόσον η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο πιθανότατα να μην εμφανιστεί ο ίδιος για να καταθέσει ενώ ακόμη κι αν εμπλέκεται σε παράνομες ενέργειες τις οποίες όμως αποκάλυψε ο ίδιος, βάσει του νόμου δεν θα διωχθεί.

Πάντως φαίνεται ότι αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα πρόσωπα από την οργάνωση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες και άλλος μάρτυρας δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει εφόσον τεθεί και αυτός σε καθεστώς προστασίας.

Το ΣΔΟΕ σπάει τους κουμπαράδες της Χ.Α.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του ΣΔΟΕ για τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με αυτές από τους πρώτους ελέγχους, έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές, αλλά και ιερωμένους.

Τα στοιχεία δείχνουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις Τράπεζες, ώστε να πιστοποιηθούν τα στοιχεία που έχει στα χέρια του.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook