Ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ αδιακρίτως, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι – και ο ίδιος – να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ να τραυματιστούν, μέχρι χθες οι αρχές των ΗΠA γνώριζαν ότι έπασχε από παράνοια, αντιμετώπιζε προβλήματα αϋπνίας και άκουγε φωνές.

Ο κατηγορούμενος για τη σφαγή στη ναυτική βάση της Ουάσινγκτον «Νέιβι Γιαρντ», Άαρον Αλέξις, πίστευε ότι τον έλεγχαν με ηλεκτρομαγνητικά κύματα τους μήνες που προηγήθηκαν της αιματηρής ένοπλης επίθεσης που πραγματοποίησε στις 16 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία σκότωσε 12 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη αξιωματούχος του FBI.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 34χρονος δράστης είχε στόχο κάποιον άνθρωπο στην επίθεση αυτή, σημείωσε η Βάλερι Παρλέιβ, υποδιευθύντρια του FBI, η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή της Ουάσινγκτον.

«Βρήκαμε σχετικές επικοινωνίες στα ηλεκτρονικά του μέσα, στις οποίες υπήρχαν αναφορές στην παραισθητική πεποίθηση ότι τον έλεγχαν ή τον επηρέαζαν με εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητικά κύματα τους τελευταίους τρεις μήνες» διευκρίνισε η Παρλέιβ.

Ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ αδιακρίτως, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι – και ο ίδιος – να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ να τραυματιστούν, μέχρι χθες οι αρχές των ΗΠα γνώριζαν ότι έπασχε από παράνοια, αντιμετώπιζε προβλήματα αϋπνίας και άκουγε φωνές.

Σε αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά, με τις «συχνές εξάρσεις θυμού», όπως αποκαλύπτουν ανώνυμα στην πλειονότητά τους οι περισσότεροι αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού, φαίνεται πως εντάσσονται δύο ακόμη παλαιότερα περιστατικά πυροβολισμών, στο Σιάτλ και στο Φορτ Γουόρθ.

Αμφότερα υποτιμήθηκαν ως προς τη σοβαρότητά τους, καθώς δεν υπήρξαν θύματα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook