Υλικά

• 4 πέρδικες ολόκληρες, καθαρισμένες και τσουδισμένες
• 80 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 2 μεσαία καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 120 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 5 μέτριες ντομάτες, κομμένες κονκασέ
• 8 -10 στήμονες ζαμφορά
• 600 ml. ζωμό κοτόπουλο
• 2 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σωτάρουμε τα καρότα μέχρι να γλυκίσουν. Βάζουμε το σκόρδο και το «μυρίζουμε» κι’αυτό για 2 λεπτά. 

Προσθέτουμε τις πέρδικες (ολόκληρες) και τις σωτάρουμε πολύ καλά απ’όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ενα ωραίο σκούρο χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. 

Αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες, το ζωμό και τη ζαμφορά. 

Τοποθετούμε σε γάστρα, βάζουμε καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου στους 170- 180ο C. Το κρέας σ’αύτο το σημείο θα πρέπει να ξεχωρίζει εύκολα απο το κόκκαλο. 

Τελειώνουμε το φαγητό βάζοντας το φρέσκο βούτυρο που θα γυαλίσει τη σάλτσα μας. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι ή πατάτες.