Δύο ακόμα νέες παρατάσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, για την υποβολή δηλώσεων μέσω TAXISnet. Τη φορά αυτή παρατείνεται, με απόφαση του υφυπουργού Δημήτρη Κουσελά, η προθεσμία υποβολής της οριστικής δήλωσης αμοιβών από ελεύθερα επαγγέλματα καθώς και της προθεσμίας υποβολής της οριστικής δήλωσης εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
 
Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στην απόφαση, οι δύο προθεσμίες που έληγαν αντίστοιχα στις 29 Απριλίου και 29 Μαΐου παρατείνονται έως 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι στην υποβολή των δηλώσεων με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του TAXISnet.
 
Το νέο «κρούσμα» παράτασης έρχεται να προστεθεί την ώρα που πλησιάζουν και οι καταληκτικές προθεσμίες υποβολής του φόρου εισοδήματος από μισθωτούς και συνταξιούχους. Όπως όλα δείχνουν, το σύστημα έχει πια φρακάρει: από τη μια οι χιλιάδες λογιστές που προσπαθούν να υποβάλουν τις δηλώσεις των πελατών τους, από την άλλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που παλεύει να αυξήσει τα έσοδα και να περιορίσει τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού και στη μέση ένα «αναβαθμισμένο» -αλλά προβληματικό πλέον- ηλεκτρονικό σύστημα.
 
Σύμφωνα με λογιστές και χρήστες του συστήματος, παρατηρείται συχνά να πέφτει το σύστημα και να διακόπτεται η επικοινωνία, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η αποδοχή δηλώσεων. Σε περίπτωση εμπλοκής, για να υποβληθεί οριστικά μία δήλωση παρατηρείται ότι χρειάζονται από 20 λεπτά ως και 3 ώρες.
 
Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών επέτρεψε και την υποβολή των δηλώσεων στις ΔΟΥ για τις περιπτώσεις που καθίσταται τεχνικά αδύνατη η ηλεκτρονική υποβολή μέσω Taxis net κατά την τελευταία ημέρα υποβολής της δήλωσης, ενώ ανακοίνωσε νέες παρατάσεις σε προθεσμίες υποβολής δηλώσεων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook