«Ταξιδέψτε στην Ανταρκτική» μας παροτρύνει το ταξιδιωτικό γραφείο στη Βρετανία «White Desert».

Σύμφωνα με την στρατηγική του γραφείου, μπορεί ο Νότιος Πόλος να είναι γνωστός για τις υπό του μηδενός θερμοκρασίες του, αλλά μπορεί να γίνει ένας πολυτελής προορισμός.

\"\"

Το «White Desert» προσφέρει αρκετές πολυτελείς αποστολές κάθε χρόνο, σε καλά επιπλωμένα «στρατόπεδα» και όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ του BBC ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την «μαγεία» του πάγου με την άνεση του σπιτιού του και όλα όσα αυτό προσφέρει.

\"\"

Ο ιδρυτής της «Λευκής Ερήμου» (White Desert), Patrick Woodhead, ήταν ο πρώτος που δημιούργησε τουριστικό γκρουπ με προορισμό την Ανταρκτική, το 2002, ενώ σε μια από τις αποστολές του σκέφτηκε και τα πολυτελή «στρατόπεδα» πάνω στον πάγο.

\"\"

Την ώρα που καθόντουσαν σε ένα καταφύγιο με τους συνταξιδιώτες του εν μέσω σφοδρής χιονοθύελλας, εκμυστηρεύεται στο BBC ο Woodhead, ονειρεύτηκε ένα πολυτελές σπιτάκι μέσα στο άσπρο τοπίο.

\"\"

Σήμερα οι ταξιδιώτες με προορισμό την Ανταρκτική έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη διαμονή  τους έτσι όπως την ονειρεύτηκε ο  Woodhead, την Άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα ταξίδια ξεκινούν με μία ιδιωτική πτήση από το Κέιπ Τάουν τεσσάρων ωρών και το αεροπλάνο σκαρφαλώνει και προσγειώνεται στην κορυφή ενός παγωμένου καταρράκτη στην περιοχή Dronning Maud Land στην ανατολική Ανταρκτική.

\"\"

Μετά οι ταξιδιώτες φτάνουν στο φιλικό προς το περιβάλλον «στρατόπεδο» Whichaway, το οποίο λειτουργεί εξολοκλήρου με ηλιακή και αιολική ενέργεια. Οι σκηνές περιλαμβάνουν ένα καθσιτικό με έναν φούρνο στη μέση, γούνινα χαλιά, μια βιβλιοθήκη και χάρτες από το Νότιο Πόλο από την εποχή των πρώτων εξερευνητών της Βικτοριανής εποχής. Τέλος, τα υπνοδωμάτια είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να προστατεύουν τους ταξιδιώτες από τους ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να έχουν έναν ζεστό και ήσυχο ύπνο. Επίσης το δωμάτιο του κάθε τουρίστα έχει ένα γραφείο και ένα ιδιωτικό μπάνιο.

\"\"

Τα γεύματα προετοιμάζονται από Νοτιοαφρικανό σεφ και πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Μπάρμπεκιου, σολομός, ουασάμπι και άφθονη σαμπάνια στο μενού.

Η ουσία όμως βρίσκεται στις αποστολές που διοργανώνονται καθημερινά, τα ταξίδια στον πάγο και οι εξερευνήσεις. Ο ταξιδιώτης ανακαλύπτει σπηλιές και ΄ρεχεται κοντά με τους πιγκουίνους και τα άγρια πτηνά της περιοχής.

Εάν ενδιαφέρεστε να κλείστε online εισιτήρια για την παγωμένη Ανταρκτική, επισκεφθείτε τη σελίδα white-desert.com.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook