Πρώτη δημοσίευση: 12:40μμ

Οι συντονισμένες ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με φόντο τη δράση της Χρυσής Αυγής συνεχίζονται.

Απο το πρωί άνδρες της Αστυνομίας πραγματοποίησαν εξονυχιστικές έρευνες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Χανιά και στη Ν. Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο.

Στα Χανιά οι έρευνες των αστυνομικών ξεκίνησαν απο το σπίτι ενός μέλους της Χρυσής Αυγής παρουσία Εισαγγελέα. Ο συγκεκριμένος είχε και τα κλειδιά των γραφείων της Χ.Α. επι της οδού Τζανακάκη όπου και ακολούθησε έρευνα παρουσία πάντα του Εισαγγελέα.

Στα Χανιά έγινε έρευνα και σε χώρο ενός πρώην μέλους της Χ.Α., ο οποίος μάλιστα είχε διαγραφεί πρόσφατα, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν μαχαίρια και άλλα αντικείμενα (δείτε εδώ)

Οι έρευνες στο ΗράκλειοΜαχαίρια και κοντάρια στα ευρήματα των αρχών

Όπως μετέδωσε πρώτος ο ALPHANEWS 106,2 άνδρες της Αστυνομίας το μεσημέρι πραγματοποίησαν έφοδο, παρουσία εισαγγελέα, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Ν. Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο, 

 Αποτέλεσμα του αστυνομικού ελέγχου ήταν να συλληφθούν δύο άτομα ηλικιάς, 34 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν μαχαίρι με μήκος λάμας 20 εκατοστών, ξύλινη ράβδος (κοντάρι) και σφυρί.

Ακολούθησε έρευνα στις οικίες των συλληφθέντων, όπου στην οικία του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• ζευγάρι χειροπέδες με κλειδιά,
• ηλεκτρικός εκκενωτής και μαχαίρι με μήκος λάμας είκοσι τριών (23) εκατοστών,
• σιδερογροθιά και ξύλινη ράβδος,
• αναισθητικό σπρέι,
• τριάντα οκτώ (38) ξύλινα κοντάρια, φέροντα σημαία
• τρία μπλουζάκια με λογότυπο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και
• έντυπο υλικό του πολιτικού κόμματος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Υπενθυμίζεται ότι και στα Χανιά πραγματοποιήθηκαν σήμερα δύο συλλήψεις, νυν και πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής στα πλαίσια αντίστοιχων αστυνομικών επιχειρήσεων (δείτε εδώ)

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook