Προβλήματα στις μετακινήσεις αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι θελήσουν να ταξιδέψουν με τα πλοία την Πρωτομαγιά. Αιτία η 24ωρη απεργία των ναυτεργατών, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Πιο συγκεκριμένα, οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής \”ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ\”, Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ, θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από τις δώδεκα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί αφού δυσκολίες θα παρουσιαστούν και στα κρουαζιερόπλοια από την 24ωρη απεργία των πληρωμάτων των ρυμουλκών ναυαγοσωστικών, από τις έξι το πρωί της Πρωτομαγιάς μέχρι τις έξι το πρωί της Δευτέρας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία διεκδικούν:

– κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας που ειδικά στη ναυτιλία προωθεί τη \”μαύρη\” ανασφάλιστη εργασία.

– Συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθώς και κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους ναυτεργάτες.

Τέλος τονίζουν σε όλους τους τόνους πως δεν θα δεχθούν τον άμεσο διωγμό περισσότερων από 4.500 ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα κυρίως των γενικών υπηρεσιών καθώς και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε τρίτες χώρες και διεθνή συνεκμετάλλευση.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook