Σε ηρωική φιγούρα μετατράπηκε ένας γιατρός όταν χρησιμοποιώντας τα πιο ευτελή εργαλεία, έσωσε από βέβαιο θάνατο μια γυναίκα.

Ο δρ. Royce Johnson χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και ένα στυλό πραγματοποίησε επείγουσα τραχειοτομή σε μια γυναίκα, που πνίγονταν.

Η δραματική σκηνή έλαβε χώρα μέσα σε ένα εστιατόριο στην πόλη Bakersfield της Καλιφόρνια, όπου εξέχοντα μέλη της κοινωνίας είχαν συγκεντρωθεί για δείπνο μετά από επιστημονικό συμπόσιο. Στο χώρο βρίσκονταν μεταξύ άλλων γιατροί, πολιτικοί και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί.

Ξαφνικά η Pauline Larwood άρχισε δυσκολεύεται στην αναπνοή και να πνίγεται, πιθανότατα από αυτό που έτρωγε. Αμέσως, συνδαιτυμόνες όρμησαν προς το μέρος της και προσπάθησαν να εφαρμόσουν την τεχνική του Χειρισμού Χάιμλιχ, ενώ καλούσαν κάποιον γιατρό για βοήθεια. «Είχε αρχίσει να μελανιάζει», περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

Τότε ανέλαβε δράση ο Royce Johnson, καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Πήρε το μαχαίρι που κουβαλούσε ένας παρευρισκόμενος και με αυτό πραγματοποίησε μια τομή στο λαιμό της άτυχης γυναίκας. Κάποιος του έδωσε ένα στυλό, το οποίο και έσπασε, ώστε να μπορέσει να εισαγάγει τον κύλινδρο στην τομή, όπου θα χρησιμοποιούνταν σαν σωλήνας αναπνοής.

«Δεν ούρλιαξε, απλά είπε “Χρειάζομαι ένα μαχαίρι”», περιγράφει η Shannon Grove. «Ήταν απίστευτο πόσο ψύχραιμος ήταν».

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η Larwood διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου και πέρασε τη βραδιά.

\"\"
Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο Royce Johnson για να πραγματοποιήσει την τραχειοτομή.

\"\"
Η Pauline Larwood.

\"\"
Ο καθηγητής ιατρικής και ήρωας της βραδιάς Royce Johnson.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook