Τελευταία ενημέρωση: 7:30 μμ

Επιχείρηση για τη μεταφορά ενός 20χρονου τραυματία από τη Γαύδο στο Νοσοκομείο Χανίων, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα, λίγη ώρα δηλαδή αφού ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε από τα Χανιά όπου βρίσκεται ότι από τη Δευτέρα θα αναλάβει καθήκοντα στο ακριτικό νησί γενικός ιατρός (δείτε εδώ) , καλύπτοντας, έστω και προσωρινά, το κενό που έχει δημιουργηθεί στην ιατρική περίθαλψη.

Ο νεαρός έχει τραυματιστεί μετά από ατύχημα στο χέρι του και καθώς το συμβάν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο νησί, από νωρίς το απόγευμα τα λιμεναρχεία Παλαιόχωρας και Χανίων τέθηκαν σε συναγερμό για την ασφαλή μεταφορά στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ωστόσο καθώς το σκάφος του Λιμενικού βρίσκεται μέχρι τις 2 Οκτωβρίου στη Χίο λόγω των αυξημένων περιπολιών για φαινόμενα λαθρομετανάστευσης,  ο ασθενής αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με SUPER PUMA.

Τελικά ο νεαρός διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Ευτυχώς, ο τραυματισμός του 20χρονου δεν είναι σοβαρός όμως με αφορμή αυτό το περιστατικό έρχεται για μια ακόμη φορά στην επικαιρότητα, το κενό στην ιατρική περίθαλψη, το οποίο συνέπεσε με την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και τη δέσμευση του ότι θα δοθεί λύση στο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Αυγούστου ο ειδικευόμενος γιατρός που βρισκόταν στο νησί, μετά την ολοκλήρωση της απόσπασής του από το νοσοκομείο Χανίων, επέστρεψε στο νοσηλευτικό ίδρυμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθει σοβαρό πρόβλημα για την ιατρική περίθαλψη των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, ο νέος γιατρός θα παραμείνει στη Γαύδο για 20 ημέρες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να επανέρχονται στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook