«Κρυάδα» ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών και στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού- από 1.929 κ.ε. και πάνω- καθώς όπως όλα δείχνουν, ο Φόρος Πολυτελείας θα ενσωματωθεί στο σημείωμα για τα Τέλη Κυκλοφορίας και θα πρέπει να πληρωθούν και τα δύο εφάπαξ.

Tι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης

Χωρίς αλλαγές στο τρόπο καταβολής του επιδόματος θέρμανσης φαίνεται ότι θα ανοίξει στις 15 Οκτωβρίου η περίοδος διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και υπήρξε εισήγηση για πλήρη αλλαγή του προσανατολισμού του επιδόματος, δηλαδή να αποσυνδεθεί από τη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης και να προκαταβληθεί σε μια ή δύο δόσεις, έτσι ώστε να διευκολυνθούν όσοι έχουν πραγματική αδυναμία αγοράς πετρελαίου, η εισήγηση αυτή δεν φαίνεται να «περπατάει».

Αντιθέτως, εξετάζεται η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων με στόχο να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων, χωρίς όμως να αποσυνδέεται από τη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, έτσι ώστε να ενισχυθούν τα εν λόγω έσοδα (ΕΦΚ και ΦΠΑ), που πέρσι εμφάνισαν υστέρηση περίπου 300 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η σύνδεση του επιδόματος με τη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στα αζήτητα τα 200 εκατ. ευρώ από τα 280 εκατ. ευρώ που προέβλεπε ο Προϋπολογισμός του 2013.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook