Ανοικτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς της Ριζούπολης άφησαν Πλατανιάς και Απόλλων, μετά την πρώτη αναμέτρηση στα Περιβόλια, που βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1.
Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με τον Περιστερίδη για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι κάτω από την εστία και τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τ\’ αριστερά τους Ζουμπουλάκη, Ιντζίδη, Φαΐσκα, Δημήτρη. Το δίδυμο των αμυντικών χαφ αποτέλεσαν οι Σιώπης, Τέτε, με τον Μπέλιτς δεξιά, τον Πόποβιτς αριστερά και τους Ναζλίδη και Τόρες στην επίθεση.
Ο Απόλλων με σχήμα 4-5-1 κατάφερε να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Πλατανιά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγαλύτερη διάθεση για να δημιουργήσουν επιθετικά και είχαν κάποιες ευκαιρίες με καλύτερη αυτή του Μίνγκα στο 17\’. Ο Πλατανιάς από την άλλη ευτύχησε να σκοράρει στη μοναδική αξιόλογη φάση που δημιούργησε στο πρώτο μέρος. Ο Πόποβιτς κινήθηκε όμορφα από τ\’ αριστερά και σέντραρε με τον Τόρες με ωραία κεφαλιά να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Χανιώτικης ομάδας. 
Η χαρά όμως για το γκολ δεν κράτησε πολύ, αφού ο Απόλλων δευτερόλεπτα πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου κατάφερε να σκοράρει. Από το καλά εκτελεσμένο κόρνερ του Μίνγκα ο Παντελιάδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση. 
Στην επανάληψη ο Ουζουνίδης προσπάθησε ν\’ αλλάξει τα πράγματα με την είσοδο των Κατάι, Γουνδουλάκη και αργότερα του Μπεριάν, με το ματς να κυλάει χωρίς φάσεις και τους \”ερυθρόλευκους\” να ανεβάζουν κάπως… στροφές μετά το 75\’. 
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να \”ροκανίσουν\” το χρόνο και με συχνές καθυστερήσεις ουσιαστικά το κατάφεραν, παίρνοντας με το 1-1 μικρό προβάδισμα για την πρόκριση.

Φάσεις-γκολ

12\’ Σουτ του Φαρινόλα κοντράρει στον Δημήτρη και καταλήγει κόρνερ.
17\’ Μπαλιά του Φαρινόλα στον Μίνγκα, που από πλάγια θέση μες την περιοχή πλασάρει με τον Φαΐσκα να βάζει την κόντρα και τον Περιστερίδη να μπλοκάρει. 
24\’ Φάουλ του Ναζλίδη πάνω από την εστία του Γουμάγια η μπάλα.
25\’ Σουτ του Μπάρκογλου στην αγκαλιά του Περιστερίδη. 
32\’ Κόρνερ του Μίνγκα ο Παντελιάδης ενεργεί ως αμυντικός και δίνει αντίθετη πορεία στη μπάλα από αυτή που θα επιθυμούσε για να την στείλει στα δίχτυα.

41\’ ΓΚΟΛ: Ωραία ενέργεια του Πόποβιτς και σέντρα για το κεφάλι του Τόρες, που πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Πλατανιά σε επίσημο παιχνίδι.
45+2\’ ΓΚΟΛ: Πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ από τον Μίνγκα ο Παντελιάδης αυτή την φορά \”σημαδεύει\” σωστά για την ισοφάριση (1-1).

75\’ Σέντρα του Ζουμπουλάκη ο Μπεριάν με το στήθος προσπάθησε να στείλει προς την εστία την μπάλα, η οποία κατέληξε άουτ. 
81\’ Κόρνερ του Σιώπη απομάκρυνε ο Φαρινόλα, γυριστό σουτ του Μπεριάν ξανά ο Φαρινόλα δίνει τη λύση και απομακρύνει. 

Κίτρινες: Τέτε (17\’), Φαρινόλα (19\’), Ναζλίδης (40\’), Παπαζαχαρίας (40\’), Αργυρόπουλος (65\’), Γουμάγιας (83\’), Κατάι (90+2\’)

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Περιστερίδης, Ζουμπουλάκης, Φαΐσκα, Ιντζίδης, Δημήτρης, Σιώπης, Τέτε, Πόποβιτς (46\’ Κατάι), Μπέλιτς (46\’ Γουνδουλάκης), Ναζλίδης (60\’ Μπεριάν), Τόρες.
Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Γουμάγιας, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Βέρτζος, Κόρμπος, Αλβάρεζ, Μίνγκας (70\’ Μπλάζεκ), Φαρινόλα, Μπάρκογλου (61\’ Τσεμπερίδης), Τσοκάνης (80\’ Ζουέλα).

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook