Υλικά

• 14 τεμ. σαρδέλες, καθαρισμένες
• 300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, σε ψίχουλα
• 120 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη
• 2 κ. σούπας κάπαρη
• 1 αυγό
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Αφαιρούμε προσεκτικά το κεφάλι και τα εντόσθια απο τις σαρδέλες. Αυτό γίνεται πιο εύκολα άν τραβήξουμε το κεφάλι βγαίνουν μαζί και τα εντόσθια με μία κίνηση. 

Με ένα μαχαίρι, ανοίγουμε κατα μήκος του σώματος μια παράλληλη τομή στα ψάρια και αφαιρούμε το ψαροκόκκαλο. 

Σε μικρό μπώλ ανακατεύουμε τα ψίχουλα το ψωμιού, την κάπαρη, το μαϊντανό, την κεφαλογραβιέρα και το σκόρδο. Προσθέτουμε το αυγό και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. 

Παίρνουμε στην παλάμη μας μια σαρδέλα, βάζουμε κατα μήκος της κοιλιάς, γέμιση και απο πάνω σκεπάζουμε με μια δεύτερη, πιέζοντας ελαφρά να «κολλήσουν». 

Βάζουμε σε ένα πιάτο αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι και αλευρώνουμε τα ψάρια. 

Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 3 λεπτά της ώρας απο κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.