Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η μητέρα μιας 14χρονης μαθήτριας του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου, στο flashnews.gr η κόρη της, μαζί με 2 ακόμα μαθήτριες του 10ου Γυμνασίου Ηρακλείου, περίμεναν στην στάση του λεωφορείου στο Γιόφυρο.

Μόλις έφτασε το λεωφορείο, έδωσαν τα μειωμένα μαθητικά εισιτήρια στον οδηγό, ο οποίος στην συνέχεια ζήτησε την μαθητική ταυτότητα των τριών ανήλικων κοριτσιών.

Μάταια οι μαθήτριες του Πειραματικού και του 10ου Γυμνασίου προσπάθησαν να εξηγήσουν στον οδηγό του λεωφορείου του αστικού ΚΤΕΛ ότι λόγω των κινητοποιήσεων των καθηγητών τους, οι μαθητικές ταυτότητες που χρησιμοποιούν οι μαθητές για να έχουν έκπτωση στα εισιτήρια των λεωφορείων δεν είχαν ακόμα εκδοθεί.

Παράλληλα, του έδειξαν τα βιβλία και τα τετράδια που είχαν μέσα στις σχολικές τσάντες που έφεραν μαζί τους, προσπαθώντας να τον πείσουν ότι ήταν… μαθήτριες.

Ο οδηγός, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας του 14χρονου κοριτσιού ανάγκασε τις 3 ανήλικες μαθήτριες να κατέβουν από το λεωφορείο και αφού έβαλε μπροστά την μηχανή, συνέχισε το δρομολόγιό του αφήνοντας τα 3 κορίτσια στον δρόμο.

Οι μικρές μαθήτριες διένυσαν αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να φτάσουν στα σπίτια τους και να διηγηθούν την περιπέτειά τους στους γονείς τους.

Η μητέρα (Μ.Γ.) της 14χρονης, η οποία και κατήγγειλε το συμβάν, προσπάθησε να μιλήσει με τους υπεύθυνους του αστικού ΚΤΕΛ προκειμένου να τους ενημερώσει για την απαράδεκτη όπως ίδια τονίζει, συμπεριφορά του οδηγού του λεωφορείου, ζητώντας παράλληλα και τα στοιχεία του.

Όμως, όπως τόνισε στην καταγγελία της, όχι μόνο δεν έδωσαν τα στοιχεία του οδηγού, αλλά της φέρθηκαν με τον ίδιο άσχημο τρόπο που φέρθηκε και ο οδηγός στην κόρη της.

flashnews.gr/ Ρένα Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook