Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, και στο πλαίσιο του α΄κύκλου μαθημάτων 2013-2014, του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης τμ. Χανίων, με τον γενικό τίτλο: «Η τέχνη της επικοινωνίας: γιατί επικοινωνιακός γίνεσαι δεν γεννιέσαι»,ο κ. Νίκος Μεγγρέλης, δημοσιογράφος-ντοκυμαντερίστας, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Η ενημέρωση σε περιόδους κρίσεων».

Μετά το τέλος της εισήγησης θα γίνει προβολή της ταινίας : «Πεθαίνοντας για την αλήθεια». Η ταινία αναφέρεται στις αλήθειες και στα ψέματα που μεταδίδονται από εμπόλεμες περιοχές, αλλά και σε άγνωστες πτυχές ιστοριών που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Πολύ λίγος κόσμος γνωρίζει ότι κάθε 5 μέρες ένας δημοσιογράφος χάνει τη ζωή του με αποτέλεσμα κάθε χρόνο περισσότεροι από εκατό δημοσιογράφοι να χάνουν τη ζωή τους στις καυτές περιοχές του πλανήτη. Ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν ότι στο Ιράκ περισσότεροι από 350 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα Μ Μ Ε σκοτώθηκαν από την αρχή του πολέμου το Μάρτιο του 2003. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων σε εμπόλεμη περιοχή από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος του παραπάνω κύκλου έγινε με την συνεργασία του Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου, Καθηγητή στη Σχολή του ΑΝΤ1, & του London Center Management και σύμβουλο ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook