Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, στα εγκαίνια της έκθεσης που είναι αφιερωμένη στον Τουρισμό. Ο Δήμος Φαιστού, συμμετέχει και φέτος, με ένα ξεχωριστό περίπτερο, στις εκδηλώσεις με τίτλο «ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2013» μια γιορτή-θεσμό πλέον για το Ηράκλειο. 

Η Περιφέρεια Κρήτης, η Π.Ε. Ηρακλείου, σε συνεργασία με όλους του Δήμους της Π.Ε., συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Φαιστού, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με τη διεξαγωγή έκθεσης παραδοσιακών προϊόντων στην πλατεία Ελευθερίας, το τετραήμερο 26-29 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις συμπίπτουν με τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και είναι αφιερωμένες στον τουρισμό και στην προβολή των τοπικών προϊόντων, καθώς με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουν ότι η Κρήτη έχει δυνατότητες ανάπτυξης σε πολλούς τομείς. 

Ο Δήμος Φαιστού συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις με τη δυναμική παρουσία του σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στον αίθριο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας, όπου εκτίθενται τοπικά προϊόντα και συνάμα προβάλλεται το πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα της περιοχής, καθώς και οι ποικίλες δράσεις του σε αναπτυξιακό επίπεδο. Περισσότεροι από 400 εκθέτες βρίσκονται και φέτος στην πλατεία Ελευθερίας συμμετέχοντας στην έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης. Επίσης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων υπάρχουν πλούσιες πολιτιστικές, και καλλιτεχνικές δραστηριότητες από μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα.

Από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού, περισσότεροι από 15 επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ενδιαφέρθηκαν να συμμετέχουν στην έκθεση, στην πλατεία Ελευθερίας, προβάλλοντας επί τη ευκαιρία τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο του Δήμου Φαιστού καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου. Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή το βράδυ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα πραγματοποιηθούν επίσης παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στους Δήμους ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας. Από την πλευρά του ο Δήμος Φαιστού έχει προγραμματίσει για σήμερα 27/9, παγκόσμια ημέρα Τουρισμού, δωρεάν στάθμευση στο χώρο του παρκινγκ στην παραλία των Ματάλων, καθώς επίσης και δωρεάν ξαπλώστρες στις παραλίες των Ματάλων και του Κομμού, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες να εξερευνήσουν αλλά και να θαυμάσουν από κοντά τις όμορφες παραλίες του Δήμου Φαιστού.