Τέσσερις δημοσιογράφοι που αντιμετωπίζουν δίωξη για το έργο τους κέρδισαν το Διεθνές Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου για το 2013, ανακοινώθηκε χθες από την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.
Πρόκειται για τους Νγκιγέν Βαν Χάι από το Βιετνάμ, Νεντίμ Σενέρ από την Τουρκία, Τζάνετ Χινοστρόζα από τον Ισημερινό και Μπάσεμ Γιούσεφ από την Αίγυπτο, οι οποίοι «αντιμετωπίζουν σοβαρά αντίποινα για το έργο τους».
Ο Νγκιγέν, ένας από τους πιο γνωστούς bloggers που γράφουν με το ψευδώνυμο Ντιού Κέι, εκτίει ποινή 12ετούς κάθειρξης σε φυλακή του Βιετνάμ για τη δημιουργία μιας σπάνιας εναλλακτικής στα ελεγχόμενα από το κράτος ΜΜΕ της χώρας του.
Ο Σενέρ, κορυφαίος δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας Posta, αντιμετωπίζει ποινή 15ετούς κάθειρξης καθώς κατηγορείται για τρομοκρατική δράση.
Ο Γιούσεφ, καρδιοχειρουργός και ευθυμογράφος, ο οποίος εργάζεται για το δορυφορικό κανάλι Capital Broadcast Center, διώκεται για το σατιρικό πρόγραμμά του. Ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός Τζον Στιούαρτ επισκέφθηκε πρόσφατα τον Γιούσεφ και εμφανίστηκε στο πρόγραμμά του σε ένδειξη αλληλεγγύης.
Η Χινοστρόζα, η οποία εργαζόταν στο κανάλι Teleamazonas αναγκάσθηκε να σταματήσει το πρόγραμμά της μετά τις απειλές που δέχθηκε στον Ισημερινό.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook