Το θέμα δημιουργίας νέας νομοθεσίας κατά των φαινομένων ρατσισμού με ταυτόχρονη αυστηροποίηση της εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας, η οποία θεωρεί ότι δεν εφαρμόζεται όπως θα μπορούσε, επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
Αντιπροσωπεία του Κινήματος συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τα άλλα μέλη της πολιτικής ηγεσίας, στους οποίους έθεσε το θέμα και σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις του.
Το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης την άμεση προώθηση στη Βουλή νομοσχεδίου το οποίο θα βασίζεται στις διατάξεις που είχε προτείνει σε πρόταση νόμου που είχε καταθέσει «για την προστασία του πολιτεύματος και των πολιτών από την ακραία και οργανωμένη εγκληματική βία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία».
Όπως υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη, με την υιοθέτηση συγκεκριμένων διατάξεων «θα ενισχύουν το νομικό πλαίσιο κατά της ρατσιστικής βίας με αποτελεσματικότερες και άμεσα επιβαλλόμενες ποινές, με συστηματική αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των ενόχων…».
Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ο ισχύων νόμος δεν εφαρμόζεται όπως θα μπορούσε και θα έπρεπε και γι\’ αυτό ζητήθηκε «να εφαρμοστεί άμεσα και παραδειγματικά ο ισχύων νόμος».
Ειδικότερα η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αξιοποιήσει όλες τις θεσμικές δυνατότητες που υπάρχουν, κάνοντας χρήση και του άρθρου 30 παρ 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που του δίνει τη δυνατότητα «σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης (….) να ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραγγείλει τη διενέργεια την ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ\’ απόλυτη προτεραιότητα».
Έθεσε, επίσης, και θέμα διακοπής της κρατικής χρηματοδότησης στη Χρυσή Αυγή, δηλαδή σε μια εγκληματική οργάνωση, ζητώντας να ψηφιστεί νέα διάταξη, είτε να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα νομοθεσία και ειδικότερα το άρθρο 41 του ν.3251 του 2004. Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ «αν από την διεξαγόμενη στον \’Αρειο Πάγο προκαταρκτική εξέταση θεμελιώνεται κατηγορία κατά της ΧΑ, σύμφωνα με τα άρθρα 187 και επομένως του Π.Κ., να διακοπεί αμέσως η κρατική χρηματοδότηση αυτής της οργάνωσης».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, επανέρχεται και στο θέμα της συγκρότησης ενιαίου μετώπου αντιμετώπισης της εγκληματικής βίας και του νεοναζισμού, που εκφράζεται από τη ΧΑ και θεωρεί ότι «τώρα που επήλθε η αφύπνιση όλου του πολιτικού κόσμου, ήρθε η ώρα και της δημιουργίας του Ενιαίου Μετώπου των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου…».
Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο γραμματέας Ν. Ανδρουλάκης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Π. Ρήγας και οι Χ. Πρωτόπαπας, Γ. Ιωαννίδης, Αφρ. Αλ Σάλεχ.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook