Ως πολύ-ιατρείο για άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και για νεότερους λειτούργησε σήμερα το ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης. Οι εξετάσεις πρόληψης αλλά και οι οδηγίες σε ασθενείς ήταν δωρεάν και γίνονται μέχρι αργά το απόγευμα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, το Γηριατρικό Ιατρείο της Κλινικής και την Εταιρεία Ν. Alzheimer \’Αλληλεγγύη\’ Νομού Ηρακλείου, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τους Ηλικιωμένους, που έχει οριστεί από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τη 1η Οκτωβρίου. 
Σκοπός του ιατρείου είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό του Ηρακλείου σε θέματα που αφορούν την Τρίτη Ηλικία, όπως η προαγωγή της καλής υγείας και της ενεργού κοινωνικής ζωής των ηλικιωμένων, η έγκαιρη διάγνωση διαταραχών της μνήμης, του συναισθήματος και η προδιάθεση για πτώσεις κλπ. Παράλληλα γίνονται μέτρηση σακχάρου αίματος, έλεγχος για διερεύνηση υπέρτασης, άνοιας και κατάθλιψης και δίνονται εξατομικευμένες οδηγίες. Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο Επιμελητής της Παθολογική Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, ιατρός γηρίατρος Συμεών Παναγιωτάκης. 
Ο κ. Παναγιωτάκης, και η εκπρόσωπος της Εταιρείας Αλτσχάιμερ \’Αλληλεγγύη\’ Νομού Ηρακλείου Ιωάννα Κορτσιδάκη επισήμαναν την αναγκαιότητα των προληπτικών εξετάσεων και ευχαρίστησαν την Περιφέρεια για την συνεργασία. Από την πλευρά του ο παριστάμενος γιατρός, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης ευχαρίστησε τους γιατρούς, και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και την Εταιρεία Νόσου Alzheimer \’Αλληλεγγύη\’ Νομού Ηρακλείου, για την κοινωνική δράση σε συνεργασία με την Περιφέρεια.
«Για μια ακόμη χρονιά σε συνεργασία με το γηριατρικό τμήμα της Παθολογικής του ΠΑΓΝΗ και την Αλληλεγγύη φιλοξενούμε το Ιατρείο Τρίτης Ηλικίας στην Περιφέρεια Κρήτης με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση του πολίτη» είπε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και πρόσθεσε: 
«Έχουμε υποχρέωση στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας ,αυτούς που μας μεγάλωσαν, μας πρόσφεραν όλα τα εφόδια για τη ζωή, να σταθούμε δίπλα τους , να τους αγκαλιάσουμε να τους στηρίξουμε να φροντίσουμε για την υγεία τους ώστε να αποφύγουν την αποκοινωνικοποίηση και να μη νιώθουν απόμαχοι της ζωής. Η προσπάθεια αυτή τυγχάνει μεγάλης ανταπόκρισης γι αυτό και σε συμφωνία με τους φορείς θα την εντατικοποιήσουμε». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook