Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού στο αίτημα του κ. Βουλευτή Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Κολυμβητήριου και του Σταδίου Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Τα θέματα που έθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης στον Υπουργό αφορούν τα αθλητικά κέντρα της πόλης του Ηρακλείου που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου και συγκεκριμένα:

Την άμεση ανάγκη για την αλλαγή του μηχανολογικού εξοπλισμού στο μηχανοστάσιο της ανοικτής πισίνας Ηρακλείου

Τη χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του έργου της περιμετρικής περίφραξης του Σταδίου Ελευθερίας και τις συναφείς εργασίες που απαιτούνται

Τη ανάγκη για βελτίωση του ταρτάν του στίβου του Σταδίου Ελευθερίας

Την ανάγκη για άμεση πολεοδομική τακτοποίηση όλων τον εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ

Την εξεύρεση λύσης για την εναλλακτική μορφή θέρμανσης του κολυμβητηρίου Ηρακλείου

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύση εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες πιστώσεις για τα προβλήματα που απασχολούν το ΕΑΚΗ γιατί όπως ανέφερε δεν μπορεί μια πολυπληθής πόλη όπως το Ηράκλειο να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα στις αθλητικές του υποδομές.

Ήδη κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού επισκέφτηκε τους χώρους της μονάδας προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των συγκεκριμένων έργων.