Χάρη στις προσπάθειες μίας ομάδας Αμερικανών, που γνώρισαν τον μικρό Χένρι στη Γουατεμάλα, του τοποθετήθηκε κοχλιακό εμφύτευμα με αποτέλεσμα ο μικρός να μπορεί πλέον να ακούει ήχους και να αντιδρά σε αυτούς.

Μάλιστα, κατά μετά την τοποθέτηση όταν κάποιος ήχος του ήταν δυσάρεστος καλούσε την ομάδα να πάψει να τον παράγει.

Όπως δήλωσε η Αμερικανίδα εθελόντρια που γνώρισε τον Χένρι στην Γουατεμάλα, του μιλούσε αλλά εκείνος δεν απαντούσε, τότε αφού ρώτησε τους συγγενείς του έμαθε ότι δεν ακούει από τότε που γεννήθηκε. «Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα ότι κάτι έπρεπε να γίνει», δήλωσε η Εριν Βαν Οορντ.

Έτσι, χάρη στην πρωτοβουλία της ο επτάχρονος μετέβη στις ΗΠΑ όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εφαρμογή εμφυτεύματος.

Για να διαπιστωθεί η επιτυχία του εγχειρήματος η ομάδα συνδέθηκε μέσω Skype με την οικογένεια Ριβέρα στην Γουατεμάλα, όπου ο μικρός είχε τη δυνατότητα να ακούσει για πρώτη φορά τους γονείς του.

Η συγκίνηση ήταν τόση που ο μικρός ξέσπασε σε κλάματα με το που η φωνή της μαμάς του έφτασε στα αυτιά του, ενώ η Βαν Οορντ ενθουσιασμένη δε μπορούσε ούτε η ίδια να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook