Παράταση στις εγγραφές των πρωτοετών, που κανονικά θα έληγαν σήμερα ενώ δεν έχουν ακόμα αρχίσει κυρίως στα οκτώ Πανεπιστήμια που έχουν βάλλει «λουκέτο» λόγω διαθεσιμότητας των 1349 διοικητικών υπαλλήλων, δίνει η Σύνοδος των Πρυτάνεων.

Ανταπόκριση σε έγγραφη εντολή του υπουργού Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου, που καλεί τους πρυτάνεις να μη δημιουργούν εμπόδια στις εγγραφές των φοιτητών, φαίνεται ότι δείχνουν οι πρυτάνεις.

Συγκεκριμένα οι πρυτάνεις αναφέρουν:

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις εγγραφές των των πρωτοετών με θέμα «Εγγραφές σε Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι. και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες» αναγνωρίζεται η ύπαρξη δυσχερειών κατά την περίοδο των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, οι οποίες οφείλονται στην ανακοίνωση του μέτρου της διαθεσιμότητας 1349 διοικητικών υπάλληλων από 8 ΑΕΙ της χώρας και στην έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Στο έγγραφο ζητείται από τα Πανεπιστήμια να μεριμνήσουν για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών.

Τα Πανεπιστήμια πράγματι, στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησης τους, και προκειμένου να διευκολύνουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών θα μεριμνήσουν για την παράταση της περιόδου των εγγραφών και για τον ορισμό νέων ημερομηνιών, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων σχετικά με τις εγγραφές των πρωτοετών.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάντως ανακοίνωσε ότι οι εγγραφές των πρωτοετών παρατείνονται για όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook