Από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων καταδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι ο 50χρονος άνδρας που συνελήφθη χθες τα ξημερώματα στην περιοχή Πασάκι επειδή με μαχαίρι έκοψε το λαιμό του σκύλου του.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε με ποινή φυλάκισης 2 χρόνια με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.500 ευρώ.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» πέτυχε να είναι παράσταση πολιτικής αγωγής και αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στα δικαστήρια των Χανίων.

Ο δράστης στην Αστυνομία δήλωσε ότι σηκώθηκε χτες τα ξημερώματα για να πετάξει τα σκουπίδια και δίπλα από τον κάδο του σπιτιού του είδε τον σκύλο του τον οποίο φρόντιζε επί 4 χρόνια να συνουσιάζεται με έναν άλλο αρσενικό σκύλο.

Θυμωμένος που το σκυλί το οποίο είχε δεν ήταν αρσενικό (αν και τελικά ήταν) άρπαξε το μαχαίρι και του έκοψε το λαιμό.

Επειδή το μαχαίρι δεν έκοβε καλά δεν το αποτελείωσε αμέσως και έτσι το σκυλί αιμόφυρτο και ουρλιάζοντας του ξέφυγε και έτσι έγινε γνωστό το έγκλημα.

Τελικά το σκυλί ξεψύχησε χθες βράδυ καθώς η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στο δράστη το ελαφρυντικό του αλκοολισμού.

Πλήθος κόσμους είχε συγκεντρωθεί σήμερα στα δικαστήρια μέχρι αργά το μεσημέρι που διεξήχθη η δίκη. Νέοι άνθρωποι φοιτητές, μέλη φιλοζωικών συλλόγων και εθελοντές φιλόζωοι έδωσαν δυναμικό παρών και φορούσαν στις μπλούζες τους την φωτογραφία του σφαγμένου ζώου. Όλοι αυτοί με την παρουσία τους απέδειξαν ότι είναι τελικά αρκετοί και εκείνοι που νοιάζονται.

Σύμφωνα με τη Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» οι πληροφορίες σχετικά με το δεύτερο ζώο που σκότωσε σφάζοντας ο δράστης δεν επιβεβαιώνονται.

Λέγεται ότι το σκυλί ανήκε στην κόρη του αλλά κανείς από αυτούς που λένε ότι γνωρίζουν δεν καταθέτει επισήμως γι’ αυτό το έγκλημα.

zoosos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook