Υλικά

• 1 κιλό χοιρινό, κομμένο σε μπουκίτσες
• 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 500 γρ. μανιτάρια Πλευρώτους
• 60 γρ. θυμάρι
• 100 γρ. στάκα
• 80 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• 100 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας. Τσιγαρίζουμε μέχρι να θωρακιστεί καλά απ’όλες τις πλευρές και κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 150 ml. νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. 

Παράλληλα σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα και τα προσθέτουμε κι’αυτά στο φαγητό. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και λίγο πρίν το αποσύρουμε απο τη φωτιά βάζουμε τη στάκα. 

Αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι.