Ικανοποιημένος από την πορεία των δημοσίων εσόδων δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του 2ου ετησίου συνεδρίου του ελληνικού Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής το οποίο διεξάγεται απο χθές σε ξενοδοχείο στην Κυανή ακτή στις Καλύβες, ο κ. Θεοχάρης είπε:
\”Με τη βοήθεια και του τουρισμού ο οποίος είναι πολύ αυξημένος παντού αλλά και εδώ στην Κρήτη τα έσοδα πηγαίνουν πολύ καλά. 
Οι έμμεσοι φόροι, ο ΦΠΑ ανεβαίνει και υπερκαλύπτει τους στόχους, αλλά και τους τελευταίους μήνες καλύπτεται η υστέρηση που υπήρχε στην αρχή στους άμεσους φόρους, μετά τα εκκαθαριστικά που έχουν σταλεί πια σε όλους τους φορολογούμενους και με αυτό τον τρόπο μπορούμε και τηρούμε τον προϋπολογισμό\”.
Σε ότι αφορά στις αμφισβητήσεις της τρόικα για το θέμα της είσπραξης νέων φόρων, όπως ο ενιαίος φόρος ακινήτων, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε:
\”Τα επιχειρήματα τα δικά μας είναι πολύ πιο στέρεα σε σχέση με την εισπραξιμότητα, βλέπαμε ότι υπήρχε μια απαισιοδοξία και το καλοκαίρι όταν συζητούσαμε αυτά τα ζητήματα, όμως η εισπραξιμότητα τελικά θα ανέβει τώρα και πλέον αυτό φαίνεται και στα νούμερα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook