Ο όμιλος της Jaguar καταβάλλει μια νέα προσπάθεια για να μείνει στο «παιχνίδι» ανταγωνισμού των premium οχημάτων, γι\’ αυτό δημιούργησε το πρώτο πολυτελές SUV (C-X17 concept), ενώ έχει ανακοινώσει πολλά νέα μοντέλα, που θα βασίζονται σε αλουμινένια πλατφόρμα.

Γι\’ αυτό λοιπόν ετοιμάζεται να επενδύσει 59 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της, που διατηρεί με την εταίρο της Land Rover στην κεντρική Αγγλία και να αυξήσει το προσωπικό της μονάδας παραγωγής.

Παράλληλα, από το φθινόπωρο του 2014 θα λειτουργήσει ένα ερευνητικό κέντρο καινοτομίας, υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου Warwick στο Coventry της Αγγλίας και την υποστήριξη της φίρμας, προκειμένου φοιτητές, αλλά κι ερευνητικό προσωπικό να προωθήσουν καινοτόμες ιδέες, σε θέματα αυτοκίνησης και εξοπλισμού των μοντέλων.

Μια τέτοια κίνηση δεν είναι ασυνήθιστη, καθώς κι ο ανταγωνισμός της Jaguar (π.χ BMW και Mercedes) έχει πράξει παρόμοιες κινήσεις με αντίστοιχα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπεύθυνος έρευνας και τεχνολογίας της αγγλικής φίρμας, Wolfgang Epple, επεσήμανε ότι τέτοια κέντρα όχι μόνο βοηθούν τις εταιρείες να εξελίξουν τα μοντέλα τους, αλλά παρέχουν μια νέα προοπτική γενικότερα στο χώρο της τεχνολογίας.

Επίσης, πρόσθεσε ότι το εν λόγω κέντρο θα επικεντρωθεί σε πέντε βασικούς τομείς: κινητήρες -συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και ηλεκτρικών-, συνδεσιμότητα, αυτόνομα οχήματα, τετρακίνηση και σχεδιασμός.

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook