Δικαστήριο της Βενεζουέλας διέταξε την Παρασκευή την προφυλάκιση των 17 από τους 22 υπόπτους που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην μεταφορά 1.382 τόνων κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σε μια εμπορική πτήση της αεροπορικής εταιρείας Air France, από το Καράκας στο Παρίσι.

Οι 17 ύποπτοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών και συνωμοσία, ενώ οι υπόλοιποι πέντε αναμένεται να οδηγηθούν και αυτοί ενώπιον της τοπικής δικαιοσύνης. Ανάμεσα στους υπόπτους που συνελήφθησαν είναι και ο υποδιευθυντής του σταθμού της Air France στο Καράκας, υπήκοος Βενεζουέλας.

Αλλά και στη Γαλλία, πέντε ύποπτοι – δύο Βρετανοί και τρεις Ιταλοί – κατηγορήθηκαν και προφυλακίστηκαν για την ίδια περίπτωση. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, ανακοίνωσε το Σάββατο τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί πως μεταφέρθηκε μέσω εμπορικής πτήσης της Air France στις 11 Σεπτεμβρίου τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στον τρόπο που οι 1,3 τόνοι κοκαΐνης που ήταν αποθηκευμένοι σε τριάντα βαλίτσες, πέρασαν από τον έλεγχο.

Τα ναρκωτικά είχαν προορισμό τη μαφία της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία, καθώς η αποκαλούμενη Ντραγκέτα, παίζει τα τελευταία χρόνια κεντρικό ρόλο στην εισαγωγή της κοκαΐνης στην Ευρώπη, σε συνεργασία με τα καρτέλ της Κολομβίας.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook