Σε 50 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση χθες νωρίς το πρωί ενός πενταώροφου κτιρίου στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας Μουμπάι (Βομβάη), ενώ αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο καθώς υπάρχει φόβος ότι περισσότεροι από δέκα άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια.

Τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου, ηλικίας περίπου 30 ετών στο οποίο διέμεναν εργαζόμενοι του δήμου της Μουμπάι με τις οικογένειές τους, δεν είναι ακόμη γνωστά.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν άνδρα που σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές είχε νοικιάσει μέρος του υπογείου του κτιρίου και είχε κάνει κάποιες μετατροπές οι οποίες ενδέχεται να άλλαξαν τη στατικότητά του.

Ένας εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών δήλωσε ότι μέχρι τώρα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 50 ανθρώπων, ενώ 32 ακόμη έχουν τραυματιστεί.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έλλειψη φτηνών κατοικιών στις ινδικές πόλεις έχει οδηγήσει στην αύξηση των παράνομων κατασκευών, στις οποίες συχνά χρησιμοποιούνται ακατάλληλα υλικά και μέθοδοι.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά, είχαν χάσει την ζωή τους από την κατάρρευση ενός κτιρίου στα περίχωρα της Μουμπάι τον Ιούνιο, ενώ τουλάχιστον 74 ήταν οι νεκροί από την κατάρρευση ενός άλλου πολυώροφου κτιρίου στην ίδια περιοχή τον Απρίλιο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook