Τέλος στις απανωτές παρατάσεις για την υποβολή των δηλώσεων Ε1, για όσους έχουν μεταβολές σε σπίτια και αστικά ακίνητα του πίνακα Ε1 του εντύπου.

Από τα μεσάνυχτα ακριβώς μέχρι και τις 10 το πρωί του Σαββάτου, η εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή δηλώσεων Ε9 δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό, ώστε να αντληθούν τα στοιχεία με τα οποία θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ του 2013.

Από αύριο στις 10 το πρωί και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώνουν τις αλλαγές στον πίνακα 2 (αγροτεμάχια).

Σύμφωνα με φοροτεχνικούς πάντως, όσοι δεν υπέβαλλαν εμπρόθεσμα μέχρι σήμερα τον πίνακα 1 του Ε1, ή αν τον υπέβαλαν με ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία, μπορούν βάσει ορισμένων διατάξεων και για έως και 4 μήνες μετά από την έκδοση του εκκαθαριστικού ΦΑΠ του 2013, να ζητήσουν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση διορθώνοντας τα στοιχεία για τις μεταβολές στα ακίνητά τους.

Σε κάθε περίπτωση όσοι δεν έχουν αλλαγές στα ακίνητα, δεν χρειάζεται να μπουν στο Τaxisnet για να κάνουν δηλώσεις, εκτός αν έχουν αγροτεμάχια για τα οποία το υπουργείο Οικονομικών ζητά να γίνει επανέλεγχος και επικαιροποίηση των δεδομένων που αναγ΄ραφονται στη βάση δεδομένων του Taxisnet.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook