Πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης είναι η σύλληψη του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου αλλά και των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος. Δεκάδες ξένοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στη χώρα μας και ενημέρωναν διαρκώς για όλες τις εξελίξεις, ενώ οι φωτογραφίες των συλληφθέντων με χειροπέδες έκαναν τον γύρο του κόσμου. 
Όλα τα τελευταία νέα μετά τις συλλήψεις φιλοξενεί σε εκτενές ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters, το οποίο κάνει λόγο για τις πιο σημαντικές διώξεις εναντίον ενός πολιτικού κόμματος στην ιστορία της Ελλάδας. Ακόμη, αναφέρεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ σημειώνει ότι οι Έλληνες ξαφνιάστηκαν από τις συλλήψεις, λόγω του «πολιτικού θεάτρου» σε μία χώρα όπου έχουν γίνει πολύ λίγα προκειμένου να χαλιναγωγηθεί ένα κόμμα, το οποίο είναι γνωστό για τα ναζιστικά του φρονήματα. 
«Συνελήφθησαν ο ηγέτης και τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής» είναι ο τίτλος στο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNΝ, το οποίο επικεντρώνεται στην έρευνα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για την οποία το ακροδεξιό κόμμα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη. «Από το πουθενά, η Χρυσή Αυγή πήρε 7% στις τελευταίες εκλογές και τελευταίες δημοσκοπήσεις της έδιναν ποσοστό 12%», σχολιάζει το CNN.
Ως την πιο βίαιη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή η βρετανική Guardian, η οποία χθες είχε όλη την ημέρα πρώτο θέμα τη σύλληψη των μελών του ακροδεξιού κόμματος. «Το τρίτο κόμμα στην Ελλάδα είδε την δημοτικότητά του να φτάνει τα τελευταία χρόνια, πατώντας πάνω στην απόγνωση και την απελπισία», αναφέρει το ρεπορτάζ της Guardian, ενώ υπενθυμίζει και τις δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου αυτή την εβδομάδα, όταν είχε απειλήσει ότι θα αποσύρει τους βουλευτές του κόμματός του από τη Βουλή. 
«Διώκεται ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του BBC, το οποίο φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τις συλλήψεις των μελών του κόμματος. Μάλιστα, το δίκτυο ενημερώνει και για τα όσα είχαν προηγηθεί των συλλήψεων και κυρίως για το χρονικό της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, για την οποία ομολόγησε ο Γιώργος Ρουπακιάς, υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. 
Διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις παρέχει και το Euronews, το οποίο φιλοξενεί πολλά ρεπορτάζ για την ιστορική σύλληψη ηγέτη κοινοβουλευτικού κόμματος στη χώρα μας, του Νίκου Μιχαλολιάκου. Μάλιστα, σχολιάζει ότι ο σοκαρισμένος ελληνικός λαός μετά τη δολοφονία του Φύσσα, αντέδρασε έντονα, ενώ σημειώνει ότι το ακροδεξιό κόμμα έγινε το τρίτο δημοφιλέστερο κόμμα στην Ελλάδα, πατώντας πάνω στην οργή του κόσμου για τα μέτρα λιτότητας.
Μένει να αποδειχτεί αν όντως τα στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού ή και από άλλες αξιόποινες πράξεις, σχολιάζει ο ανταποκριτής του δικτύου AlJazeera στη χώρα μας. Σε εκτενές ρεπορτάζ, η ενημερωτική ιστοσελίδα ενημερώνει για τις δηλώσεις των μελών της κυβέρνησης για τις συλλήψεις, ενώ κάνει λόγο για οργισμένη αντίδραση των υποστηρικτών του κόμματος, οι οποίοι μαζεύτηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες. 
real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook