Θέλατε ποτέ να βρεθείτε εγκλωβισμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου; Ή να παγιδευτείτε μέσα σε μια σκηνή εγκλήματος;
 
Όσοι από εσάς απαντήσατε ναι, μπορείτε να δείτε τις περίεργες φαντασιώσεις σας να πραγματοποιούνται στα... «μυστήρια δωμάτια διαφυγής» του Πεκίνου.

Στα «μυστήρια δωμάτια διαφυγής» οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν για στοιχεία που θα τούς βοηθήσουν να βγουν από το χώρο μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Όπως αναφέρει η China Daily προσφέρουν σε «φυσικές διαστάσεις» ό,τι και τα διάσημα παιχνίδια περιπέτειας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.


Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μια ομάδα ανθρώπων οδηγείται σε αυτά τα δωμάτια και κλειδώνονται μέσα. Το δωμάτιο μπορεί να είναι σκοτεινό, ημιφωτισμένο ή λουσμένο στο φως. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς οι παίκτες θα καταφέρουν να βγουν έξω από αυτό. Διασκορπισμένα στο δωμάτιο είναι διάφορα στοιχεία που θα τούς βοηθήσουν να το καταφέρουν και μόλις το κάνουν, οδηγούνται στο επόμενο δωμάτιο, μέχρι να βγουν εντελώς από τον… λαβύρινθο.


Κάθε «δωμάτιο διαφυγής» έχει διαφορετικό θέμα. Κάποια είναι σα νοσοκομεία, άλλα σα σκηνές εγκλήματος, ενώ υπάρχουν και κάποια υπερφυσικά σκηνικά.

Δεν επιτρέπεται να φωτογραφίσει κανείς τίποτα όσο βρίσκεται μέσα σε αυτά, ενώ οι παίκτες συνήθως αφήνουν έξω τα κινητά τους τηλέφωνα. Κάθε παιχνίδια διαρκεί περίπου μία ωρα. Αν δεν καταφέρεις να βγεις μέσα σε αυτό το διάστημα, το προσωπικό της εταιρείας σε απελευθερώνει.


Κάθε παιχνίδι κοστίζει περίπου 10 δολάρια το άτομο.


«Έρχονται πολλοί φοιτητές, αλλά και κοστουμάτοι. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ασκήσει κανείς το μυαλό του και να αποφορτιστεί από μια δύσκολη και κουραστική εβδομάδα δουλειάς ή μελέτης» είπε ένας υπάλληλος της εταιρείας.


newsbeast.gr