Εγκαινιάστηκε σήμερα η ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Σανγκάης, η οποία θα αποτελέσει ένα εργαστήριο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Κίνας, της δεύτερης οικονομικής δύναμης παγκοσμίως, όπως μετέδωσαν τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Η ζώνη αυτή 29 τετραγωνικών χιλιομέτρων \”άρχισε σήμερα να είναι επιχειρησιακή\”, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Αποτελεί ένα \”πεδίο δοκιμών για τις κινεζικές αρχές με στόχο την εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων που προσανατολίζονται προς την αγορά και την προώθηση της οικονομικής ευρωστίας\”, πρόσθεσε το πρακτορείο.
Το σχέδιο αυτό προβλέπει πιο ανοιχτές εμπορικές συναλλαγές στις υπηρεσίες, με τις ξένες και τις ιδιωτικές επενδύσεις να επιτρέπονται σε 18 τομείς υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού, του ναυτιλιακού, του εμπορικού και του πολιτιστικού.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες της Κίνας έχουν ήδη κάνει αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές για την λειτουργία τους εντός της ζώνης.
Οι αρχές της πόλης της Σανγκάης ανακοίνωσαν ότι η ζώνη αυτή \”εγείρει ελπίδες ότι η Κίνα θα εμβαθύνει τις οικονομικές της μεταρρυθμίσεις\”, για τις οποίες έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό, την ώρα που η χώρα βλέπει την ανάπτυξή της να επιβραδύνεται και οφείλει σιγά σιγά να εγκαταλείψει τις μαζικές δημόσιες επενδύσεις ως κινητήρια δύναμη της οικονομίας της προς όφελος της ιδιωτικής κατανάλωσης.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook