Συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή οι εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, και ερεθίζουν το ενδιαφέρον για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ιστορικά μνημεία με ξεναγήσεις, διαλέξεις και προβολές ενώ παράλληλα εξάπτουν τη φαντασία με εκπαιδευτικά προγράμματα, ομαδικά παιχνίδια και εργαστήρια για παιδιά, στα μουσεία και σε ποικίλους άλλους χώρους σε όλη τη χώρα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή  29 Σεπτεμβρίου.

Κατά το τριήμερο αυτό εορτάζονται διαδοχικά η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που πραγματοποιείται από το 1991 υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τη συντήρηση και την προβολή της πολιτιστικής μας μνήμης. 
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό θεσμό στον τομέα του πολιτισμού, στον οποίο από το 2003 συμμετέχουν και οι 50 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού. Στόχος είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου.
Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook