Η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, Σιν Μπετ, ανακοίνωσε σήμερα την σύλληψη στις 11 Σεπτεμβρίου ενός «ιρανού κατασκόπου» ο οποίος έφερε πάνω του φωτογραφίες της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ.

Ο «κατάσκοπος», κάτοχος βελγικού διαβατηρίου, εστάλη στο Ισραήλ για λογαριασμό των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σύμφωνα με τη Σιν Μπετ που διευκρινίζει οτι η σύλληψη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο άνδρας, ο οποίος ονομάζεται Αλί Μανσουρί, είχε στρατολογηθεί από την «ειδική επιχειρησιακή μονάδα των Φρουρών της Επανάστασης, η οποία κατηγορείται για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις στον κόσμο».

Κατά την ανάκρισή του, ο «κατάσκοπος», ηλικίας 58 ετών, είπε ότι οι Ιρανοί του ζήτησαν να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του ως επιχειρηματίας για να δημιουργήσει εταιρείες στο Ισραήλ για λογαριασμό των ιρανικών υπηρεσιών ασφαλείας «προκειμένου να καταφέρει πλήγμα στα ισραηλινά και τα δυτικά συμφέροντα».

Σύμφωνα πάντα με την Σιν Μπετμ σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του τού είχαν υποσχεθεί ότι θα του έδιναν ένα εκατομμύριο δολάρια.

newsbomb.gr