Ποιός ήταν ο πρώτος που τουίταρε; Μα ο Ιησούς, σύμφωνα με τον καρδινάλιο Τζιανφράνκο Ραβάσι, ο οποίος υποστήριξε πως τα κηρύγματα του ήταν \”σύντομα και γεμάτα με νοήματα\”.
Όπως δήλωσε ο καρδινάλιος, ο Χριστός δίδασκε και έκανε ομιλίες σαν να χρησιμοποιούσε Τwitter, 2.000 χρόνια πριν ανακαλυφθεί, από τη στιγμή που για να μεταφέρει τις διδαχές, χρησιμοποιούσε προτάσεις που δεν ξεπερνούσαν τους 140 χαρακτήρες, όπως \”Αγαπάτε αλλήλους\”.
\”Τα κηρύγματά του έμοιαζαν με την σημερινή τηλεόραση, καθώς παρέδιδε τις διδαχές του μέσω μιας ιστορίας, μιας παραβολής ή έναν συμβολισμό\”, τόνισε ο καθολικός ιερωμένος ο οποίος έχει δικό του λογαριασμό στο twitter και μάολιστα με περισσότερους από 56.000 ανθρώπους να τον ακολουθούν.
Να σημειωθεί πως και ο τέως Πάπας Βενέδικτος είχε φτιάξει λογαριασμό στο Τwitter, ενώ πριν λίγους μήνες ο Αρχιεπίσκοπος Ρόμπερτ Ζόλιτς, επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Ruhr Nachrichten ότι \”ο Χριστός θα είχε σήμερα και Facebook και Τwitter. Πάντα αναζητούσε τους ανθρώπους με τους πιο ασυνήθιστους τρόπους. Στόχος του ήταν να διαδώσει το μήνυμα του Θεού\”
news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook