Κοσμοπλημμύρα επισκεπτών σημειώνεται στις πλατείες του Ηρακλείου (Ελευθερίας, Αγ. Αικατερίνης, Αγ. Τίτου) στις εκδηλώσεις «Ημέρες Τουρισμού-Πολιτισμού-Κρητικών προϊόντων-Τεχνολογίας» της Περιφέρειας Κρήτης/ΠΕ Ηρακλείου που πλέον γίνονται θεσμός και του χρόνου σύμφωνα με τους διοργανωτές οι εκδηλώσεις θα ‘απλωθούν’ και στις συνοικίες. 
Η μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών και εκθετών, η ποιότητα των εκδηλώσεων και η στήριξη των δήμων και των παραγωγικών τάξεων έφεραν την επιτυχία και έβαλαν ψηλά των πήχη της διοργάνωσης, προβολής ανάδειξης του τουρισμού , των Κρητικών προϊόντων και του Πολιτισμού. 
Η φετινή διοργάνωση σε σύγκριση με την περσινή είναι σύμφωνα με τον Περιφερειάχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, υπερδιπλάσια σε συμμετοχή εκθετών καλλιτεχνών και επισκεπτών, στοιχεία που την καθιερώνουν ως θεσμό και ως ένα σημαντικό πολιτιστικό και οικονομικό γεγονός.
Τους επισκέπτες δε των εκδηλώσεων εντυπωσιάζουν τα 400 περίπτερα της έκθεσης (φορέων και ιδιωτών) που προβάλλουν τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τα Κρητικά προϊόντα, υπηρεσίες, το περίπτερο της Περιφέρειας-ΙΤΕ με τους διαδραστικούς πίνακες, το Ενυδρείο Κρήτης κ.α., ενώ παράλληλα ξεχωριστή αίσθηση και τόνο δίνουν τα καλλιτεχνικά συγκροτήματα, μουσικά, χορευτικά (παραδοσιακά και σύγχρονης τέχνης) που αποτελούνταν από μικρά παιδιά και μεγάλους.
Στις χθεσινές εκδηλώσεις (Σάββατο βράδυ) εντυπωσίασαν τους χιλιάδες επισκέπτες στην Πλ. Ελευθερίας μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα από την Σαντορίνη τα οποία έγιναν ‘ένα’ με Κρητικούς μουσικούς και χορευτές και έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί Κρητικούς και νησιώτικους σκοπούς. Τα συγκροτήματα από την Σαντορίνη με επικεφαλής τον πρόεδρο Μανόλη Ορφανό μετέφεραν στην εκδήλωση παρόντος του Περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη τις ευχές του δημάρχου Σαντορίνης, έδωσαν δώρα στην ηγεσία της Περιφέρειας και πρόσφεραν στον κόσμο κέρασμα ποτά και παραδοσιακά εδέσματα της Σαντορίνης.
Από την πλευρά τους ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανταπέδωσαν τις ευχαριστίες τους αλλά και αναμνηστικά ενθυμήματα στον κ. Ορφανό.

\"\"

«Η ‘καρδιά’ της Σαντορίνης χτυπά σήμερα στην Κρήτη, ενώ και η ‘καρδιά’ της Κρήτης με τις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρεις μας, ‘χτυπά’ στην καρδιά της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. 
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πολιτισμικό, τουριστικό αλλά και οικονομικό γεγονός στο οποίο προβάλλονται και οι τρείς παραγωγικοί τομείς της Κρήτης. Είναι μια ξεχωριστή δράση που οργανώνει η Περιφέρεια μας, η ΠΕ Ηρακλείου, στην οποία συμμετέχουν φορείς και πάνω από 400 εκθέτες ενώ ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούμε και σε όλη την Κρήτη» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και κατέληξε: «Με τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύεται η Κρήτη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Προσκαλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση, και τα περίπτερα των εκθετών, γνωρίζοντας από κοντά τον πλούτο του νησιού μας».
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης στις δηλώσεις του τόνισε: «Ένας θεσμός ‘γεννήθηκε’ πέρυσι στο Ηράκλειο, και φέτος κάνει τα πρώτα του επιτυχημένα βήματα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, οι εκδηλώσεις στέφθηκαν από επιτυχία και αγκαλιάζονται από τον κόσμο. Το φετινό φεστιβάλ τουρισμού είναι υπερδιπλάσιο σε επίπεδο εκθετών σε σχέση με πέρυσι, ενώ και οι συμμετοχές των καλλιτεχνών τους οποίους ευχαριστούμε για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους είναι πολλαπλάσιοι». 
Η αυλαία των εκδηλώσεων ‘πέφτει’ απόψε, Κυριακή, τα μεσάνυχτα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Πλατεία Καλλεργών 

Ώρα 20.00: Γυμναστικός Σύλλογος «Ερωτόκριτος» – Ρυθμική Γυμναστική

Πλατεία Αγ. Τίτου

Ώρα 19.30- 20.15: Μικτή, Παιδική- Νεανική Χορωδία Π.Ε. Ηρακλείου «Με μια αγκαλιά τραγούδια». Δ/νση: Λένα Χατζηγεωργίου, πιάνο: Νίκος Βλαζάκης
Ώρα 20.15- 21.00: Μουσικό Σχήμα «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ», Καλλιτεχνική Δ/νση: Μίνως Σωμαράκης 
Ώρα 21.00- 21.45: Συγκρότημα «ΑΛΛΗ ΜΠΑΝΤΑ» 
Ώρα 21.45- 22.30: «Χωρίς Λόγια;» Moυσικό Σχήμα μαθητών 3ου, 4ου, 5ου ΓΕΛ & 6ου Γυμνασίου σε συνεργασία με τον Κώστα Τρικάλη
Ώρα 22.30- 23.15: Μαθητικό Συγκρότημα 7ου ΓΕΛ: «Different Way»

Πλατεία Ελευθερίας

Ώρα 18.15-19.00: Γλυκοκόκαλος Γιώργος (λύρα). Χορεύει το Χορευτικό Συγκρότημα Παναγιάς Πεδιάδος και ο Όμιλος Βρακοφόρων της Νέας Γενιάς. Χοροδιδάσκαλος Παπαδάκης Στέλιος
Ώρα 19.00- 19.40: Πετσάκης Μιχάλης (λαούτο, τραγούδι), Αγγελογιαννάκης Γιώργος (λύρα), Καλεμάκης Φανούρης (κιθάρα), Μαυράκης Μιχάλης (μπάσο). Χορεύει ο Λαογραφικός Όμιλος «Λάζαρος & Μανώλης ΧΝΑΡΗΣ»
Ώρα 19.40- 20.20: Συγκρότημα του Γιάννη Βαμβουκάκη
Ώρα 20.20- 21.00: Πλευράκης Μαρίνος (λύρα, τραγούδι), Κρασανάκης Γιώργος (λαούτο), Παπαδάκης Μανώλης (λαούτο, τραγούδι), Τρευλάκης Γιάννης (ασκομαντούρα, κρουστά).
Ώρα 21.00- 21.45: Συναυλία με τον Μπάμπη Γαργανουράκη
Ώρα 21.45: ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΗΞΗ 
Ώρα 22.00: Χαϊνηδες

Πλατεία Αγίας Αικατερίνης 

Ώρα 19.00-20.15: Θεατρική Παράσταση: \”Νεφέλες\” του Αριστοφάνη, του Γενικού Λυκείου Επισκοπής (υπεύθυνες καθηγήτριες: Βιβή Ζεάκη, Χριστίνα Κάτσα)
Ώρα 20.15- 21.00: Παραδοσιακά ‘Όργανα Ενορίας Προφήτη Ηλία. 
Υπεύθυνος Εφημέριος της Ενορίας πατήρ Κυριάκος
Ώρα 21.00- 21.45: Στεφανάκης Μανόλης (λύρα, τραγούδι), Ρεράκης Γιώργος (λαούτο), Λιναρδάκης Γιώργος (κρουστά), Γιαννουλάκης Κώστας (κιθάρα, ασκομαντούρα). 
Ώρα 21.45: Στρατάκης Νίκος (λαούτο, τραγούδι), Στρατάκης Γιώργος (λύρα, τραγούδι), Χατζάκης Αλέκος (Κοντραμπάσο), Μαντζαράκης Δημήτρης (κιθάρα), Στρατάκης Μανόλης (καχον).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook