Έρευνες στο Τμήμα Ασφαλείας του Πειραιά για να διαπιστωθεί αν είχε χειριστεί υποθέσεις με τις οποίες σχετίζεται η οργάνωση ή είχε αποθαρρύνει θύματα της Χ.Α. να καταθέσουν μήνυση
Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ βρίσκεται η ανθυπαστυνόμος που συνελήφθη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία να πραγματοποιεί έρευνες στο Τμήμα Ασφαλείας του Πειραιά προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε χειριστεί υποθέσεις με τις οποίες σχετίζεται η οργάνωση ή είχε αποθαρρύνει θύματα της Χ.Α. να καταθέσουν μήνυση.
Έρευνες πραγματοποιούνται και για τη δράση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθη και ενοχοποιείται για σχέσεις με την οργάνωση από τηλεφωνικές επικοινωνίες του με μέλη της Χρυσή Αυγή, όπως προέκυψε από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρση του απορρήτου έδειξε πως και οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί είχαν δεχθεί τηλεφωνήματα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο σημείο του εγκλήματος.
Πάντως, η ανθυπαστυνόμος είχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών εδώ και δύο μήνες καθώς υπήρχαν πληροφορίες για επαφές της με τη Χρυσή Αυγή και τον επικεφαλής της οργάνωσης στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ έχει στοιχεία για επτά αστυνομικά τμήματα, ενώ έρευνες γίνονται επίσης σε όλες τις υπηρεσίες της ΕΥΠ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook