Πυκνώνουν οι αντιδράσεις από επαγγελματίες για τη φημολογούμενη αφαίρεση ΑΦΜ από την εφορία, εκείνων που δεν πληρώνουν τους φόρους. Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

"Η νέα προσπάθεια φορολογικής τρομοκρατίας που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση με την απειλή ότι θα αφαιρείται το ΑΦΜ από όσους δεν πληρώνουν τους υπέρογκους φόρους που μας έχουν επιβάλλει, είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των φορολογικών μέτρων σε βάρος των επαγγελματιών, βιοτεχνών, μικρών εμπόρων και αυτοκινητιστών.

• Μας ξεζουμίζουν με τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στην φορολογία.

• Για το 2014 σκοπεύουν να μας γδάρουν με το συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ.

• Μας φορτώνουν εισφορές αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος και τα χαράτσια.

• Με τα δήθεν αντικειμενικά κριτήρια μας φορτώνουν με εισόδημα που δεν αποχτήσαμε ποτέ

• Τώρα, με την απειλή αφαίρεσης του ΑΦΜ επιχειρεί να μας στραγγαλίσει, να οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους σε αναγκαστική έξοδο από τη δουλειά, στην ανεργία και τη φτώχεια

ΓΙΑΤΙ

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα είναι η καταστροφή και η εξαφάνιση για χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες – βιοτέχνες – μικρούς εμπόρους – αυτοκινητιστές.

Δεν πληρώνουμε γιατί δεν έχουμε, έχουμε στεγνώσει.

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

- Να οργανωθούμε στα σωματεία μας.

- Να κινητοποιηθούμε.

- Να συγκροτήσουμε και να ενισχύσουμε τις ήδη υπάρχουσες επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στα χαράτσια και την φοροληστία.

- Μόνο με τον ενωμένο αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους μπορούμε να εμποδίσουμε τα χειρότερα.

- Να ανοίξουμε δρόμο για την ανατροπή της πολιτικής που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, που τα δίνει όλα σε τράπεζες, βιομηχάνους, εφοπλιστές, την ίδια ώρα που χιλιάδες από εμάς οδηγούμαστε στην καταστροφή."