Με την… πλάτη στον τοίχο βρέθηκε ο Πλατανιάς λόγω του γκολ του Κάσες στη μοναδική αξιόλογη φάση του Πανθρακικού, αλλά κατάφερε να \”σώσει\” τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το 1-1 στα Περιβόλια δεν χαρακτηρίζεται θετικό για την Χανιώτικη ομάδα που στην έδρα της έχει παραχωρήσει πλέον τέσσερις ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια. 

Οι \”ερυθρόλευκοι\” μετέτρεψαν το ματς, κυρίως μετά το 0-1, σε επιθετικό μονόλογο αλλά δεν μπόρεσαν κάτι παραπάνω από την ισοφάριση του Ναζλίδη στο 87\’.

Πολλά νεύρα στο ματς, με τον Χρήστου να αντικρίζει την 2η κίτρινη στο 82\’ και τον Πανθρακικό να παίρνει το αποτέλεσμα με πολλές καθυστερήσεις στο δεύτερο ημίχρονο.

Με αλλαγές στην ενδεκάδα παρουσιάστηκε και πάλι ο Πλατανιάς με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δίνει την ευκαιρία για πρώτη φορά στον Κατάι να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. 
Η Χανιώτικη ομάδα από την αρχή προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να γίνει απειλητική προς την εστία του Σέρεμετ. Στο 11\’ και στο 20\’ όμως ο Τόρες δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις καλές σέντρες του Ζουμπουλάκη, ενώ στο 23\’ η ωραία αντεπίθεση που έβγαλε ο Πλατανιάς από τα δεξιά με τον Γουνδουλάκη δεν είχε ευτυχή κατάληξη με το σουτ του Ναζλίδη να περνάει αρκετά έξω από την εστία. 
Ο Πανθρακικός από την άλλη είχε μια σημαντική απώλεια καθώς ο πρώτος του σκόρερ και δεύτερος του πρωταθλήματος Ιγκόρ αποχώρησε στο 25\’ τραυματίας και στη θέση του μπήκε ο Ζεκίνια, ο οποίος ένα λεπτό μετά πίεσε τον Γιωργαλλίδη και παραλίγο να πετύχει ένα σπάνιο γκολ, όταν από την καθυστερημένη απομάκρυνση του Κύπριου γκολκίπερ η μπάλα κόντραρε στο πόδι του και προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι. 
Παρά την προσπάθεια των παικτών του Πλατανιά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια σπουδαία ευκαιρία. 

Παρότι ο καιρός θύμιζε καλοκαίρι τα Περιβόλια \”πάγωσαν\” στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 49\’ όταν ο Κάσες \”χρίστηκε\” σκόρερ μετά την κακή εκτίμηση της φάσης από τον Φαΐσκα. Μέχρι να… συνέλθουν οι παίκτες του Πλατανιά οι φιλοξενούμενοι έγιναν και σε άλλη περίπτωση απειλητικοί.
Η είσοδος του Μπέλιτς έδωσε άλλη πνοή στους γηπεδούχους που μετέφεραν το σκηνικό του παιχνιδιού κοντά στην περιοχή του Σέρεμετ στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης. Χάνοντας πολλές ευκαιρίες, ανάμεσά τους και ένα δοκάρι του Φαΐσκα, η Χανιώτικη ομάδα το μόνο που κατάφερε ήταν το… μη χείρον βέλτιστον, να αποφύγει δηλαδή την ήττα. 

Φάσεις-γκολ
20\’ Σέντρα του Ζουμπουλάκη για τον Τόρες που από πλεονεκτική θέση καθυστερεί να πλασάρει και Ζοσέ παραχωρεί το κόρνερ.
23΄Ο Τέτε έβγαλε στην κόντρα τον Γουνδουλάκη που έκανε την παράλληλη μπαλιά, με τον Κατάι να \”πιάνει\” αέρα και τον Ναζλίδη να σουτάρει άστοχα.
26\’ Ο Γιωργαλλίδης καθυστερεί να απομακρύνει τη μπάλα και όταν το κάνει ο Ζεκίνια βάζει το πόδι του και από την κόντρα η μπάλα προσκρούει στο δοκάρι, 
49\’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Ζεκίνια ο Φαΐσκα βάζει το πόδι του για να απομακρύνει αλλά από την \”στραβοκλωτσιά\” η μπάλα φτάνει στον Κάσες, που \”νικάει\” τον Γιωργαλλίδη για το 0-1.
55\’ Σέντρα του Ζουμπουλάκη ο Χρήστου απομακρύνει και στη συνέχεια το σουτ του Ναζλίδη φεύγει ψηλά άουτ, 
56\’ Ντιόγκο, Ζεκίνια και Κάσες άλλαξαν ωραία τη μπάλα με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει στην αγκαλιά του Γιωργαλλίδη. 
59\’ Ο Πλατανιάς \”αγγίζει\” την ισοφάριση όταν ο Ζουμπουλάκης σεντράρει για τον Ναζλίδη, η κεφαλιά του οποίου περνάει ξυστά άουτ από το κάθετο δοκάρι. 
67\’ Κόρνερ Ραφαέλ ο Σέρεμετ διώχνει με γροθιές υπό την πίεση του Τέτε, με τον Μήτσιο να σφυρίζει φάουλ και τον Γιακουμάκη να σκοράρει στη συνέχεια με την φάση να είναι ως μη γενόμενη.
69\’ Κόρνερ του Μπέλιτς ο Φαΐσκα προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού.
77\’ Σουτ του Γουνδουλάκη με διπλή προσπάθεια απέκρουσε ο Σέρεμετ.
82\’ ΑΠΟΒΟΛΗ: Ο Χρήστου ανακόπτει με επικίνδυνη προβολή τον Ζουμπουλάκη αν και φάνηκε να βρίσκει μπάλα, με τον Μήτσιο να του δείχνει την δεύτερη κίτρινη.
84\’ Σέντρα του Μπέλιτς κεφαλιά του Ναζλίδη εξαιρετική απόκρουση του Σέρεμετ. 
87\’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Μπέλιτς ο Ναζλίδης με νέα κεφαλιά θα \”νικήσει\” αυτή τη φορά τον Σέρεμετ ισοφαρίζοντας σε 1-1.
89\’ Σουτ του Γιακουμάκη από πάσα του Ναζλίδη μπλοκάρει ο Σέρεμετ.
90\’ Κόρνερ του Ραφαέλ κεφαλιά του Στόλερ απομακρύνει ο Ντιόγκο.
90+3\’ Σουτ του Φερνάντες μπλοκάρει ο Σέρεμετ.



Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης (85\’ Στόλερ), Φαΐσκα, Φερνάντες, Ραφαέλ, Αγκιλέρα, Τέτε, Κατάι (52\’ Μπέλιτς), Γουνδουλάκης, Ναζλίδης, Τόρες (57\’ Γιακουμάκης).
Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Ζοσέ (46\’ Χρήστου), Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Εμπόου (81\’ Τζάνης), Κάσες, Ρομέου, Ιγκόρ (25\’ λ.τρ. Ζεκίνια).

Λευτέρης Αντωνακάκης

Φωτογραφία Μάνος Μαράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook